Docent Ondernemerschap & Retailmanagement

Ben jij een gedreven docent die affiniteit heeft met het ontwikkelen en stimuleren van ondernemerschap? Betekent ondernemerschap voor jou niet alleen het zien van kansen en die omzetten in business, maar vind jij dat ondernemers écht van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de maatschappij? Wil jij een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van studenten? Dan is Saxion op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
22-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij Saxion ga je:

 • als vakexpert lessen verzorgen binnen het curiculum Ondernemerschap en Retailmanagement;
 • ontwikkelen van businessconcepten waar de maatschappij écht op zit te wachten;
 • studenten coachen bij het bij het ontwikkelen van ondernemende eigenschappen; 
 • deel uitmaken van team jaar 1 en 2 en met name eerste- en tweedejaars studenten begeleiden;
 • een bijdrage leveren aan het inhoudelijk en didactisch ontwikkelen van onderwijsonderdelen en toetsen; 
 • de ontwikkeling en resultaten van studenten meten en beoordelen.
 • *Een didactische aantekening is niet nodig. Saxion heeft zijn eigen interne opleiding voor nieuwe docenten om ze bij te scholen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

Functievereisten

Ben je:

 • enthousiast en ondernemend;
 • een generalist met belangstelling voor veel verschillende onderwerpen;
 • een echte teamspeler;
 • in staat om theorie te vertalen naar interessante lessen en workshops; 
 • bekend met de methodiek van design thinking? 


En heb je:

 • ervaring en/of affiniteit met ondernemerschap;
 • een WO opleiding of een HBO-master;
 • ervaring met het begeleiden en coachen van studenten;  
 • een achtergrond in finance, juridisch, online marketing of business development; 
 • kennis van het doen van (praktijkgericht) onderzoek;
 • een didactische aantekening of ben je bereid deze te behalen*?

Dan is dit de baan voor jou!

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als docent/onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


De School of Commerce & Entrepreneurship (SCE) is een van de grootste economische academies binnen Saxion. De academie verzorgt voor circa 2.3 00 studenten de opleidingen Commerciële Economie (CE) en Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM). SCE is zowel in Deventer als Enschede gevestigd. SCE is een academie waarbij de dynamiek van ondernemerschap en business zichtbaar en voelbaar is. Onze medewerkers onderhouden nauwe contacten met bedrijven, organisaties in zowel de regio, als landelijk en mondiaal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888