Docent/Onderzoeker Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Wil jij een uitdagende functie in een betekenisvolle organisatie? Ben jij communicatief sterk en lijkt het jou leuk om theorie- en praktijkonderwijs binnen de opleiding Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek te ontwikkelen en uit te voeren? Dan is Saxion op zoek naar jou. Zij zoeken een collega die samen met ons de uitdaging aan gaat om studenten voor te bereiden op een carrière in een boeiend werkveld. Zij hebben versterking nodig in de kerngebieden Moleculaire biologie en Microbiologie. Ben jij die professional? Meld je dan snel en maak kennis met het team Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek en deel je passie met studenten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
22-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je gaat:


 • onderwijs verzorgen voor studenten Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek, zowel theorie als praktijk;
 • meedenken bij onderwijsontwikkelingen, waarbij onderzoek en onderwijs hand in hand gaan;
 • studenten begeleiden bij projecten, stages en afstuderen, in samenwerking met één van onze lectoraten of externe partijen;
 • studenten motiveren en stimuleren om het beste uit zich zelf te halen.

Functievereisten

Ben je:


 • allround biomedisch onderzoeker;
 • enthousiast om je kennis en ervaring te delen met onze studenten en collega’s;
 • bereid om jezelf te ontwikkelen binnen het Biomedisch domein;
 • bereid om jezelf binnen het onderwijs te ontwikkelen;
 • op de hoogte van recente (toepassingen van) ontwikkelingen in je vakgebied?


En heb je:


 • een academische opleiding op het gebied van life sciences, bij voorkeur in biomedische wetenschappen of gerelateerd;
 • ervaring met moderne laboratoriumtechnologie/-technieken voor R&D en diagnostiek;
 • aantoonbare affiniteit voor moleculaire biologie en/of microbiologie;
 • affiniteit met het begeleiden van studenten, zowel in de persoonlijke als professionele ontwikkeling;
 • ambitie om studenten te begeleiden en coachen in hun ontwikkeling tot onderzoeker en innovator voor een dynamisch werkveld;
 • een flexibele en collegiale instelling;
 • zin om (praktijk)onderwijs te verzorgen bij Saxion?

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   

Bedrijfsprofiel Saxion

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken. Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst. Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen. Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica. Master: Applied Nanotechnologyen Robotics Systems Engineering. AD: Engineering. Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in acht lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Technologies for Criminal Investigations. 


Teamsamenstelling 

Het onderwijsteam BML bestaat uit 19 personen (mix part-time en full-time). Het team verzorgt het onderwijs voor de BML-studenten op twee locaties, Enschede en Deventer. De opleiding is volop in beweging, zowel op inhoudelijk als onderwijskundig vlak. In nauwe samenspraak met ons werkveld proberen we ons onderwijs steeds beter te laten aansluiten op de (toekomstige) ontwikkelingen binnen het werkveld. Wij leiden studenten op met als doel om een actieve bijdrage te gaan leveren aan het biomedische werkveld

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888