Teamleider Academiebureau

Hogeschool Saxion is op zoek naar een Teamleider Academiebureau. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
23-5-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Ben jij een echt organisatietalent en in staat om alles rondom processen zo in te richten dat de collega’s die jouw team ondersteunen zoveel mogelijk kunnen focussen op hun primaire proces? Beschik jij over leiderschapskwaliteiten en kun jij jouw team daar in meenemen?

Als teamleider van het Academiebureau krijg je de mogelijkheid om processen samen met jouw team zodanig in te richten dat onderzoek en hoger onderwijs kunnen excelleren. Jouw toegevoegde waarde en die van jouw team wordt zichtbaar door de tevredenheid van de studenten en collega’s in de academie over de dienstverlening van het Academiebureau. Je krijgt de ruimte om te leren van 'best practices' binnen Saxion, bijvoorbeeld door de samenwerking met de teamleiders van alle andere academiebureaus in de rest van de organisatie.

Bij onze academie werken we, door middel van onderzoek en onderwijs, aan het ontwikkelen van onze creatieve studenten, zodat zij voorbereid zijn op de veranderende wereld waarin creatieve technologie een belangrijke rol speelt.

Functievereisten

Ben je:

 • iemand die beslissingen durft te nemen en daadkracht toont;
 • een autonome en stressbestendige teamleider met analytisch inzicht;
 • iemand die mensen kan motiveren en stimuleren in verandertrajecten;
 • een natuurlijke leider;
 • flexibel, ondernemend en ga je makkelijk om met veranderende omstandigheden;
 • Sterk in gesprekstechnieken en rolvast;
 • een teamspeler die met collega's op verschillende niveaus in de Saxion-organisatie kan samenwerken;
 • “een onderwijsman of -vrouw” die het leuk vindt om vanuit de ondersteunende processen het onderwijs en praktijkgericht onderzoek te verbeteren?

 Heb je:

 • Goede communicatieve vaardigheden, je kan doorpakken in gesprekken en goed luisteren;
 • ervaring in een leidinggevende functie, liefst op het gebied van onderwijs, in combinatie met bedrijfsvoering, ketenmanagement en onderwijslogistiek;
 • ervaring in het leidinggeven aan veranderingen;
 • gemakkelijk overzicht (helicopterview) en het vermogen om vertrouwen te geven aan je collega’s;
 • als leidinggevende oog voor zowel een resultaatgerichte als mensgerichte aanpak;
 • (bij voorkeur) een masteropleiding;
 • een coachende, inspirerende en voorwaardenscheppende manier van leidinggeven, zodat medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien?

Dan ga je:

 • leidinggeven aan de teamleden van het team Academiebureau (ruim 20 medewerkers) met aandacht voor de ontwikkeling van het team en het continu verbeteren van processen en slim samenwerken;
 • proactief participeren in het beleidsteam van ACT en het continu verbeteren van onze academie;
 • de ondersteunende processen voor zowel onderwijs als praktijkgericht onderzoek binnen ACT aansturen in afstemming met de andere academies in de sector techniek;
 • mede zorg dragen voor een goede sfeer op de afdeling waarin met plezier wordt gewerkt;
 • coachend en ontwikkelingsgericht de gesprekscyclus uitvoeren met bovengenoemde collega’s;
 • participeren in Saxion/ACT-projecten in relatie tot je eigen takenpakket/portefeuille.

Aanbod

Een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een aanstelling als Teamleider 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.332,48 bruto (schaal 11 - cao-hbo, conform wijziging per 1-6-2022) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Academie Creatieve Technologie

De Academie Creatieve Technologie is een zeer wervelende academie. Zij biedt 4 bachelor- en 1 masteropleiding die studenten opleiden voor een dynamisch werkveld. Deze dynamiek weerspiegelt zich in het onderwijs, het praktijkgerichte onderzoek en de organisatie. Creativiteit in combinatie met technologie is de basis en zorgt voor dynamiek in het onderwijs en de organisatie. Kenmerkend voor de sfeer binnen de academie is de open en laagdrempelige leer- en werkomgeving. Talentontwikkeling van zowel studenten als medewerkers staat hierbij centraal.


Teamsamenstelling Academiebureau

In het Academiebureau werken ruim 20 mensen in de ondersteuning van onze primaire processen: onderzoek en onderwijs. Als teamleider van het Academiebureau stuur je dit team, bestaande uit verschillende kleinere teams, aan. Je voert de gesprekscyclus uit en je hebt aandacht voor de ontwikkeling van de talenten in je team, zorgt voor uitvoering van het beleid en procedures en bent onderdeel van het beleidsteam van de academie waarin ook de teamleiders van de opleidingsteams deelnemen. Je schakelt direct met lectoren en managementteam over de benodigde en geboden ondersteuning vanuit het Academiebureau. Je overlegt met de teamleiders van de academiebureaus van alle andere academies binnen Saxion en zet dit netwerk zinvol in.

Het Academiebureau bestaat uit teamsupporters van de 4 grote opleidingsteams (twee locaties, Enschede en Deventer), ondersteuning van de lectoraten, ICT beheerders, uitleen- en lab medewerkers, gegevensbeheerders van belangrijke onderwijssystemen (onderwijsplanning in Xedule, studiecontracten in Bison), front office medewerkers etc.

Eén van de uitdagingen waar het Academiebureau voor staat is het project Onderwijslogistiek in 4D, waarbij de implementatie van een nieuwe onderwijsplanningstool plaats heeft gevonden en bijbehorende processen en rollen nog onderwerp van het project zijn. Als teamleider van het Academiebureau ben je hier nauw bij betrokken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Hogeschool Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888