Docent Bouwkunde; specialist Bouw Informatie Management (BIM)

Wil je graag studenten mee nemen in jouw enthousiasme voor digitalisering, processen, data, system engineering en modellen in de bouw? Droom je van een volledige overstap naar het onderwijs? Of zie je mogelijkheden om een rol als docent te combineren met jouw huidige baan? Dan is de rol van docent Bouwkunde (met specialisme Bouw Informatie Management) bij de opleiding Bouwkunde van Hogeschool Saxion jou op het lijf geschreven!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-5-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
31-5-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functievereisten

Ben je:

  • een inspirator die studenten motiveert om kennis en vaardigheden te verwerven binnen de op het gebied van bouwtechniek, slim-, duurzaam- en digitaal bouwen;
  • iemand die enthousiast wordt van het coachen van studenten bij praktijkopdrachten uit het werkveld;
  • een ondernemende, professionele teamplayer die creatief, bevlogen en nieuwsgierig is?

En heb je:

  • aantoonbare (werk-)ervaring in bouw informatie management;
  • een relevante bachelor- of master opleiding afgerond;
  • een goede verbinding met het werkveld en ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied;
  • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden?

Dan ga je:

  • onderwijs verzorgen met speerpunten op gebouwtechniek en digitaal, duurzaam en slim bouwen*;
  • studenten begeleiden bij (interdisciplinaire) projecten, stages en afstudeeropdrachten en coachen op vak inhoud en professionele houding;
  • studenten begeleiden bij het succesvol doorlopen van hun studie en het ontwikkelen van een persoonlijke en professionele identiteit.

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.127,39 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf telkens de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven bewegen met de veranderende wereld. Je werk mee aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek; werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.

Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je welkom bent en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


School of Business, Building & Technology

Bij de School of Business, Building & Technology ontmoeten bouw, management en techniek elkaar. De vier bestaande bacheloropleidingen en verschillende lectoraten zorgen voor een gevarieerd en breed aanbod binnen onze academie. Studenten worden voorbereid op een dynamisch werkveld met grote maatschappelijk opdrachten (klimaatverandering, duurzaamheid en het te kort aan woningen). Creativiteit i in combinatie met techniek en technologie is de basis en zorgt voor dynamiek in het onderwijs en de organisatie. Kenmerkend voor de sfeer binnen de academie is de open en laagdrempelige leer- en werkomgeving. Talentontwikkeling van zowel studenten als medewerkers staat centraal.


Team Bouwkunde

Met circa 30 collega’s zet Team Bouwkunde zich in voor het opleiden van (jong) professionals in het bouw(-gerelateerde) werkveld. De opleiding Bouwkunde kent een voltijd, associate degree- en deeltijd variant. Binnen de voltijdopleiding is er ook de studierichting Bouwtechnische Bedrijfskunde. Collegialiteit en teamwork staan bij ons hoog in het vaandel. De opleiding is volop in ontwikkeling. Door middel van een Saxion Bouw Academy willen we in de toekomst, naast erkende hbo opleidingen, ook trainingen en leergangen gaan aanbieden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Hogeschool Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888