Onderwijskundige

Saxion Parttime School (SPS) zoekt een onderwijskundige, die een aanvulling is op het team Kwaliteitsmanagement & Research. Heb jij ervaring op het gebied van onderwijsvernieuwing? Krijg jij energie van het initiëren van onderwijsontwikkeling en het opzetten van nieuwe opleidingen en bijscholingstrajecten in afstemming met de markt? Ben jij in staat om deze ontwikkeling van nieuw op te zetten opleidingen en trajecten vanuit het flexibele deeltijd-  concept van Saxion aan te sturen waarbij je afstemt met het werkveld en de academies binnen Saxion? Heb jij een achtergrond op het gebied van opleidingstrajecten met de beroepspraktijk? Vind jij het leuk om op verschillende niveaus in gesprek te gaan en om te gaan met conflicterende belangen? Zoek jij vanuit een verbindende houding, samen met de academies en hun werkveld naar werkende oplossingen? Dan ziet Saxion jouw sollicitatie graag tegemoet!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-4-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
1-6-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je gaat:

 • onderwijs- en toets ontwikkeltrajecten initiëren en begeleiden; zowel nieuw te ontwikkelen onderwijs en curricula als het verbeteren van bestaand onderwijs op basis van evaluatiegegevens;
 • de kwaliteit van de deeltijdopleidingen en opleidingstrajecten continue verbeteren;
 • ondersteunen bij het schrijven van opleidingsdocumentatie en beleid;
 • in afstemming met het werkveld en ons salesteam praktijkvraagstukken vertalen in opleidingstrajecten;
 • adviseren over en ondersteunen bij de professionalisering van docenten;
 • het SPS-onderwijsconcept verder ontwikkelen.

Functievereisten

Ben je:

 • in staat je snel in te werken in de SPS-visie waarin de relatie en afstemming tussen werkveld, onderwijs en onderzoek centraal staat;
 • in staat om de onderwijsontwikkeling te begeleiden vanuit het SPS-concept;
 • accuraat in het gesprek aangaan met partijen in het werkveld en het vertalen van informatie vanuit de praktijk in opleidingstrajecten;
 • kun je informatie snel verwerken en vertalen in nieuwe concepten;
 • iemand met strategisch inzicht en een helicopterview;
 • iemand die zich herkent in de volgende kenmerken: communicatief sterk, ondersteunend, samenwerkend, hands on, analytisch en resultaatgericht?


En heb je:

 • een relevante afgeronde HBO opleiding;
 • expertise op het gebied van curriculumontwikkeling;
 • expertise op het gebied van toetsing (is een pré);
 • ervaring met het opstellen van opleidingsprofielen in afstemming met het werkveld;
 • ervaring met het vertalen van opleidingsvraagstukken in de praktijk naar bij- en opscholingstrajecten;
 • ervaring met het begeleiden van onderwijsontwikkeling;
 • bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare functie binnen het (hoger) onderwijs?

Aanbod

Wat bieden ze?

Een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een aanstellingstitel beleidsmedewerker 3. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.569,57 bruto (schaal 10 - cao-hbo, conform wijziging per 1-6-2022) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Bedrijfsprofiel Saxion

Teamsamenstelling:

Het team Kwaliteitsmanagement & Research bestaat uit professionals op het gebied van onderwijsontwerp en ontwikkeling, toetsing, validatie, blended onderwijs, studiecoaching, kwaliteitszorg en onderzoek. Samen zorgen ze voor ondersteuning aan academies om het SPS deeltijdconcept zo optimaal mogelijk te vertalen naar onderwijs voor Ba en Ad programma’s. Daarnaast ondersteunen ze bij de opzet van scholingstrajecten in samenwerking met het werkveld. Het team is sterk samenwerkings- en resultaatgericht.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888