Docent Technische Informatica - bachelor

Ben jij een technisch informaticus in hart en nieren? En kan jij deze kennis overbrengen op de studenten van nu? Sluit je graag aan bij een team van bevlogen en enthousiaste docenten en onderzoekers? Dan ben jij de docent Technische Informatica die wij zoeken en komen wij graag in contact met jou

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-11-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
6-12-2021
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Ben jij een technisch informaticus in hart en nieren? En kan jij deze kennis overbrengen op de studenten van nu? Sluit je graag aan bij een team van bevlogen en enthousiaste docenten en onderzoekers? Dan ben jij de docent Technische Informatica die wij zoeken en komen wij graag in contact met jou. Jouw belangrijkste expertisegebieden zijn de microcontrollers, datanetwerken, digitale signaalverwerking. Samen met jouw collega’s geef je de opleiding Technische Informatica vorm. Je werkt nauw samen met jouw teamgenoten en krijgt veel ruimte om jouw functie tot een succes te maken.


Je gaat:

 • onderwijs verzorgen: studenten kennis en vaardigheden bijbrengen in het ontwerpen en realiseren van (sub-) systemen;
 • studenten begeleiden bij multidisciplinaire projecten, stages en afstudeeropdrachten;
 • studenten zowel groepsmatig als individueel coachen op vak inhoud en professionele houding;
 • een bijdrage leveren aan het inhoudelijk en didactisch ontwikkelen van onderwijsonderdelen, toetsen en praktijkleren met het team.
 • (indien gewenst) na verloop van tijd jouw rol als docent, combineren met het doen van onderzoek, waarbij het docentschap jouw kerntaak blijft.

Functievereisten

Ben je:

 • klaar met de dagelijkse routine in je huidige werk en wil je niet stil blijven zitten en ook je eigen talenten ontwikkelen;
 • een gepassioneerd informaticus met een groot hart voor techniek én mensen;
 • een inspirator die zijn eigen ervaring en kennis over wil dragen aan de nieuwe generatie studenten;
 • bereid om mee te gaan met de laatste ontwikkelingen van het onderwijs?


En heb je:

 • minimaal een afgeronde bacheloropleiding in Technische Informatica;
 • actuele kennis en vaardigheden m.b.t. software engineering (programmeren in C/C++,C#/Python);
 • daarnaast als pré actuele kennis van embedded systemen, security, databases, microcontrollers (o.a. ARM), datanetwerken, digitale signaalverwerking en/of VHDL;
 • minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als (technisch) informaticus;
 • de coachende vaardigheden om onze studenten te begeleiden tijdens hun studie richting ons werkveld;
 • ervaring met projectmatig werken (opzet, uitvoering en beheersing), bij voorkeur in het bedrijfsleven;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • ambitie voor het opleiden van scholieren tot studenten tot engineers voor het uitdagende werkveld van de Technische Informatica*?

Aanbod

Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.307,66 (schaal 10 - cao hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams. 

Het loopbaanperspectief kan met zich meebrengen dat op termijn aantoonbaar sprake moet zijn van master werk- en denkniveau.

Bedrijfsprofiel Saxion

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken. Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst. Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen. Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica. Master: Applied Nanotechnologyen Robotics Systems Engineering. AD: Engineering. Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in acht lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Advanced Forensic Technology.


Teamsamenstelling 

De opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica worden verzorgd door één team. Je gaat onderdeel uitmaken van dit team dat bestaat uit 20 medewerkers, zowel docent/onderzoekers als ondersteuners. Je komt terecht in een informeel en gezellig team met hardwerkende collega’s.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888