Docent/Onderzoeker Werktuigbouwkunde

Heb jij een achtergrond in het bedrijfsleven en een sterke affiniteit met onderwijs? Wil je jouw kennis en ervaring graag overbrengen op studenten? Dan ziet Saxion jouw sollicitatie graag tegemoet!


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-9-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
24-10-2021
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je gaat:


 • onderwijs verzorgen voor alle studiejaren van de opleiding Werktuigbouwkunde;
 • verzorgen van modern technisch onderwijs, waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitale leer- en toetsomgeving;
 • studenten begeleiden bij stage- en afstudeeropdrachten;
 • onderzoeks- en adviesprojecten voor een lectoraat uitvoeren.


Functievereisten

Wil je:


 • jouw kennis en ervaring overdragen op studenten;
 • een belangrijke bijdrage leveren aan het onderwijs binnen de opleiding Werktuigbouwkunde;
 • in een gedreven team bijdragen aan onderwijsvernieuwing?


Ben je:


 • een initiatiefrijke collega die studenten en collega's enthousiast kan maken en motiveren;
 • iemand met een studentgerichte coachende houding;
 • breed inzetbaar als docent/onderzoeker binnen de opleiding Werktuigbouwkunde?


En heb je:


 • een WO opleiding Werktuigbouwkunde of een verwante opleiding;
 • bij voorkeur bedrijfsmatige ervaring als werktuigbouwkundig ingenieur;
 • kennis/affiniteit van software- en ontwerptools zoals Matlab-Simulink, EduPack of SolidWorks/SolidCam en of ervaring met een programmeeromgeving als C++ is een pre;
 • affiniteit met advieswerk en/of toegepast onderzoek;
 • affiniteit en/of ervaring met moderne onderwijsmethoden van het Hoger Beroepsonderwijs?

Aanbod

Wat bieden wij?


Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 1. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 5.026,85 (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   


Bedrijfsprofiel Saxion

Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken. Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst. Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen. Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica. Master: Applied Nanotechnology. AD: Engineering. Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in acht lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Advanced Forensic Technology.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

M.H. Tromplaan 28
7513 AB ENSCHEDE
+31 (0)88 019 8888