Docent /Onderzoeker Industrieel Product Ontwerpen (IPO)

Wil jij als inspirerende docent en vakkundige industrieel ontwerper jouw studenten uitdagen om het beste uit zichzelf te halen?


Ben jij een productontwikkelaar die gebruik maakt van de nieuwste technologieën en productinnovatie methodieken waarin de gebruiker centraal wordt gesteld en ervaren in het technische domein? Wil jij als inspirerend docent en vakkundige industrieel ontwerper jouw studenten uitdagen om het beste uit zichzelf te halen? Dan is deze afwisselende functie iets voor jou en wellicht ook voor iemand die je kent! Saxion zoekt 2 Docent / Onderzoeker Industrieel Product Ontwerpen! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-12-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je gaat:


 • studenten kennis en vaardigheden bij brengen in bovengenoemde aandachtsgebieden in o.a. de leerlijnen; Visualisatie en Vormleer, Mensgericht ontwerpen en in Ontwerpprojecten;
 • studenten begeleiden bij multidisciplinaire projecten, stages en afstudeeropdrachten;
 • studenten zowel groepsmatig als individueel coachen op vak inhoud en professionele houding;
 • onderwijs ontwikkelen en vorm geven aan onderwijsinnovaties samen met het team;
 • op termijn, voor een deel van de aanstelling, afhankelijk van de projectportefeuille, in een onderzoeksfunctie binnen 1 van de lectoraten aan de slag.

Functievereisten

Ben je:


 • een vakinhoudelijke professional, met een passie voor goed onderwijs;
 • mensgericht en heb jij een groot hart voor techniek;
 • een inspirator die eigen ervaring en kennis graag over draagt aan de nieuwe generatie studenten;
 • een doener met denkkracht, competent en open-minded, flexibel meegaand met de laatste ontwikkelingen in zowel het vakgebied als het onderwijs;
 • collegiaal en daadkrachtig en draag je graag bij aan de diverse streefdoelen van de organisatie;
 • een netwerker die effectief externe contacten aangaat en onderhoudt in het (Euregionale) werkveld?


En heb je:


 • een afgeronde IPO opleiding, eventueel aangevuld met een afgeronde masteropleiding of een afgeronde WO master Industrieel Ontwerpen of aanverwante studie;
 • ervaring met productinnovatie in het technische domein en bij voorkeur binnen het vakgebied Industrieel Product Ontwerpen;
 • actuele operationele kennis en vaardigheden m.b.t.: SolidWorks, technisch modelleren en rekenen aan de mechanische eigenschappen van producten;
 • actuele operationele kennis en vaardigheden m.b.t. beeldbewerkings-, schets-, en animatiesoftware, bijvoorbeeld Adobe Creative Cloud, Autodesk Sketchbook, SolidWorks, Blender en/of Maya;
 • ervaring met projectmatig werken (bij voorkeur Lean) in de productontwikkeling (opzet, uitvoering en beheersing) en in het bedrijfsleven;
 • kennis en ervaring m.b.t. gebruikers- en marketingaspecten die centraal staan in het productontwikkelingsproces; User Experience Design, fysieke en cognitieve ergonomie (human factors), en doelgroepgericht onderzoek en –ontwerpen;
 • een digitaal portfolio in het beroepsdomein van het industrieel ontwerpen en aantoonbare ervaring in een aantal van de bovengenoemde aandachtsgebieden;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • een eerstegraadslesbevoegdheid?

Aanbod

Een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Docent/Onderzoeker 2 of 1.

0,6 fte - Deze functie biedt een tijdelijke aanstelling van een jaar.

0,8 fte - Deze functie biedt een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op vast.

Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 4.569,56 bruto (schaal 10 - cao-hbo) of maximaal € 5.332,48 bruto (schaal 11 - cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.  

Bedrijfsprofiel Saxion (Deventer)

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.


Bij Saxion voel je je thuis

Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.


Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken.


Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst.


Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen:

Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica.

Master: Applied Nanotechnologyen Robotics Systems Engineering.

AD: Engineering.


Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in 8 lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Technologies for Criminal Investigations.


Team IPO

De opleiding IPO in Enschede kenmerkt zich als een fijne community door kleinschaligheid, (200 studenten), een informele werksfeer, met een goede balans tussen werk en privé, waarin door het team (10 personen) hard gewerkt wordt om met passie en toewijding studenten op te leiden voor een succesvolle carrière in het domein van de industriële productontwikkeling.

Als docent geef je theorielessen en werkcolleges en heb je verschillende onderwijs taken, zoals het samen met mede-docenten ontwikkelen van (online)lessen en toetsen volgens de nieuwste didactische inzichten. Je coacht studenten in ontwerpprojecten waarin ook het (internationale) bedrijfsleven participeert en je begeleidt stagiaires en afstudeerders. In jouw rol als docent blijf je in contact met het werkveld en het alumni netwerk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Saxion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Handelskade 75,
7417 DH Deventer
088 019 8888