Strategisch Informatieadviseur

SamenTwente is op zoek naar een Strategisch Informatieadviseur. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-3-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
21-4-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Adviseur die kennis koppelt aan het belang van onze organisatie

Het beleid is vastgesteld en kan worden geïmplementeerd. Hoe pakken we dat aan? Help jij ons dit uit te voeren?


Wij willen nu verder doorgroeien. Jij begrijpt dat ons centraal managementteam (CMT) in staat gesteld moet worden om de juiste afwegingen te maken en prioriteiten te stellen. Daarom hebben we behoefte aan een adviseur die ons helpt met planvorming en het vastleggen van documenten en beleidsstukken. Jij weet de inhoud van jouw vakgebied te koppelen aan het belang voor onze organisatie. Hierbij zijn een analytische blik en eigen initiatief van belang.


Dit ga je doen

SamenTwente staat voor een aantal grote opgaven op het gebied van informatievoorziening, zoals de Wet Open Overheid (Woo), de Network and Information Security richtlijn (NIS2) en de wet om als vitaal belangrijke organisatie te voldoen aan NEN7510. Stuk voor stuk ontwikkelingen met een enorme impact op de bedrijfsvoering die moet worden verankerd in ons informatiebeleid.


Het is aan jou om het overzicht te bewaren, de regie te nemen over de informatievoorziening en daar in je advisering efficiënt op in te spelen. Dit doe je in afstemming met de Chief Information Security Officer (CISO), Privacy Officer (PO), Functionaris Gegevensbescherming (FG) en beheerders. Het is jouw uitdaging om de projecten waarbij je betrokken bent te helpen realiseren.


Je vertaalt informatievraagstukken en digitale ontwikkelingen naar adviezen, ontwerpen, en oplossingen. Samen zorgen we er voor dat we blijven werken binnen onze visie en de kaders van vastgesteld beleid.


Met de andere informatieadviseurs, CISO, PO en FG, zet jij een framework op zodat we gaan werken volgens standaarden en onder architectuur.

Functievereisten

Jouw deskundigheid

Je hebt voelsprieten voor kansen én risico’s van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening. Dit weet je overtuigend te vertalen naar de praktijk. Hierbij werk je proactief en doelgericht.


Je hebt en houdt overzicht over het hele werkveld van informatievoorziening. Als adviseur ben je ervaren in het adviseren op strategisch niveau.


Je bent toegankelijk, verbindend en communicatief sterk. Je luistert naar meningen van anderen, maar bent ook kritisch. Vanuit een duidelijke visie ben je in staat anderen te overtuigen, te motiveren en mee te nemen. Jij weet waar je het over hebt, kunt piketpalen uitzetten, maar je snapt ook dat je onze organisatie daarin mee moet nemen.


Opleiding en ervaring van onze ideale kandidaat

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatiemanagement.
  • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, en ervaring met het implementeren van informatiebeleid, en je bent bekend met vakspecifieke wet- en regelgeving.
  • Je hebt ervaring met het onder architectuur werken en bent bekend met informatiestromen, integraties / API’s.
  • Je realiseert je dat je in een politieke omgeving werkt en handelt daar ook naar.
  • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen.

Aanbod

In deze functie voor 36 uur per week krijg je echt alle ruimte om zelf zaken te ontwikkelen.

  • Een contract voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten goed dan volgt een contract voor onbepaalde tijd.    
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,- (schaal 11 cao SGO, salarispeil 1 januari 2024), op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring word je ingeschaald.
  • Daarnaast ontvang je elke maand boven op je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen kopen of verkopen, opleidingen volgen, of het budget laten uitbetalen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.  
  • We stimuleren groei en bieden je de mogelijkheid opleidingen en cursussen te volgen.
  • Jouw standplaats is ons Twentehuis in Enschede, dat op loopafstand ligt van het Centraal Station Enschede.

Bedrijfsprofiel SamenTwente

SamenTwente: krachtenbundeling voor een gezond, veilig en vitaal Twente   

Eén SamenTwente van en voor onze 14 Twentse gemeenten. Wij zijn een overkoepelende organisatie voor de organisaties GGD Twente, Veilig Thuis Twente (VTT), Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT), de coalities Twentse Koers, Samen14 en Kennispunt Twente, en voor het Recreatieschap Twente. Samen met de 14 gemeenten en onze ketenpartners zetten we ons in voor een gezond, veilig en vitaal Twente.  


Als strategisch informatieadviseur kom je te werken in een boeiend speelveld

We werken samen met partners zoals de GGD, koepelorganisatie GGD GHOR en andere Twentse gemeenten op het gebied van informatiebeveiliging, maar ook rond implementatie van nieuwe wetgeving.


Daarnaast werken we voor verschillende organisatieonderdelen van SamenTwente die op inhoud andere certificeringen vragen. Dit is een complexe, maar tegelijkertijd uitdagende omgeving, waarin je je kennis, ervaring en ambitie kwijt kunt, maar zeker ook nieuwe dingen kunt leren!


Hier kom jij te werken – Jouw team

Je komt te werken in een team van toppers! De medewerkers van SamenTwente typeren zich als gastvrij, collegiaal en open. Jij werkt vanuit de afdeling Informatiemanagement en Technologie (IMT). Hieronder vallen de teams ICT, functioneel beheer, documentaire informatievoorziening (DIV), webbeheer en informatievoorziening, informatiebeveiliging en privacy.   

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SamenTwente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543