Maatschappelijk werker Veilig Thuis Twente

Kom bij SamenTwente werken en maak het verschil! Als maatschappelijk werker bij Veilig Thuis Twente kan jij echt wat betekenen voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling. Een zelfstandige en uitdagende baan die ertoe doet en waarbij je stevig in je schoenen moet staan. In deze baan ga je je zeker niet vervelen!   

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je adviseert en ondersteunt burgers en professionals, beoordeelt meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling en je zorgt voor een passend vervolgtraject en onderzoek als er vermoedens zijn van huiselijk geweld of kindermishandeling. 


Het is belangrijk dat je op basis van een melding een inschatting maakt van de mate van onveiligheid. Je luistert met aandacht naar de mensen die zich in een onveilige situatie bevinden en je durft de juiste vragen te stellen. 


Zaken waarmee je te maken hebt, gaan veelal over huiselijk geweld en kindermishandeling waarbij er sprake is van acute en/of structurele onveiligheid. Specifieke thema’s als stalking, binnenlandse mensenhandel, ouderenmishandeling, seksueel geweld en eergerelateerd geweld behoren tot de dagelijkse casuïstiek.  


We zoeken breed inzetbare medewerkers waarbij in overleg gekeken wordt in welk team of bij welke teams je jouw steentje gaat bijdragen: frontoffice, backoffice, monitoring of crisisinterventie. De frontoffice en het crisisinterventieteam doen de eerste veiligheidsbeoordelingen bij respectievelijk reguliere of acute veiligheidssituaties. De backoffice doet onderzoek en stelt veiligheidsvoorwaarden. Het monitorteam volgt op gezette tijden of de gestelde veiligheidsvoorwaarden en de hulp die op basis hiervan geboden wordt ook daadwerkelijk leidt tot meer veiligheid. Alle teams werken samen met of dragen over aan ketenpartners voor de noodzakelijke verdere hulp en werken nauw samen met betrokkenen en in de keten. 


Natuurlijk sta je hierin niet alleen. Je doet dit samen met gemotiveerde en professionele collega’s waar je altijd op kunt terugvallen. Daarnaast bieden we je ook een goed inwerkprogramma waarin je nauw wordt bijgestaan door één van jouw collega’s. In het werk word je daarnaast ondersteund door een multidisciplinair team met gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. 

Functievereisten

Met grote mate van zorgvuldigheid weeg jij mogelijkheden af en beoordeel jij situaties zodat je tot een juiste besluitvorming komt. Met jouw analytisch vermogen interpreteer je gegevens, signalen en zorgen en kan je besluiten nemen over de noodzaak van verdere vervolgstappen. Je bepaalt je eigen koers en houdt hieraan vast, ook bij weerstanden en extreme agressie. Je hebt de skills en vaardigheden om tegenstellingen te overbruggen en risico- en hulpvragen in te schatten. 


Je hebt hiervoor de benodigde kennis van relevante wet- en regelgeving. Jouw rapportages zijn concreet, zakelijk en juridisch, in correct en helder Nederlands. In jouw werkzaamheden heb je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. 


Je bent een teamplayer. Je stelt je collegiaal op, bent flexibel, ondersteunt, bevraagt en inspireert collega’s en geeft en ontvangt moeiteloos gevraagde en ongevraagde feedback.  


Daarnaast vinden we het belangrijk dat je kennis hebt van: 

 • Huiselijk geweld en kindermishandeling. 
 • Gezinsdynamieken bij geweld. 
 • Passende interventies en de wijze waarop de cirkel van geweld (blijvend) doorbroken kan worden. 
 • Methodisch werken met betrekking tot huiselijk geweld. 
 • Relevante hulpverleningstheorieën en methodieken, de systeemtheoretische benadering. 
 • De ontwikkelingsfasen van een kind. 
 • Gesprekstechnieken. 
 • Verstoringen in deze fasen, die ontstaan zijn door gezinsomstandigheden en/of externe omgevingsfactoren. 


Verder beschik je over: 

 • Een afgeronde opleiding HBO Social Work, of een vergelijkbare opleiding. 
 • Relevante werkervaring. 
 • SKJ-registratie.  
 • Kennis van de sociale kaart. 
 • Een rijbewijs en auto. 

Aanbod

 • Een salaris van maximaal € 5.009, - bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur), afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om je een vast dienstverband aan te bieden. 
 • Interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%. 

 • Een moderne werkplek in het centrum van Enschede. 
 • De mogelijkheid tot het gebruik maken van een dienstauto indien je voor je werk op pad moet. 
 • Interne trainingen om je deskundigheid blijvend te vergroten. 
 • Deelname aan een actieve personeelsvereniging. 
 • Professionele ruimte om je vak in te vullen. Ons werk is complex en elke dag is anders. We bieden je de mogelijkheid om te zoeken naar oplossingen en om initiatieven te nemen.

Bedrijfsprofiel SamenTwente

Veilig Thuis Twente: de schakel tussen inwoner en hulpverlening 

Een veilig thuis voor iedereen in Twente: daarvoor maken we ons hard bij Veilig Thuis Twente. Veilig Thuis Twente bestaat uit een groep eigenzinnige en bevlogen professionals die dag en nacht klaarstaan om te reageren op meldingen van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling. Je begrijpt: als je bij ons aan de slag gaat, kom je terecht in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht. Je krijgt de garantie op een uitdagende baan met geen enkele dag hetzelfde. Dat is soms leuk, soms spannend, soms lastig, maar áltijd noodzakelijk. Daarom is het belangrijk dat je toegankelijk, duidelijk en empathisch bent en tegelijkertijd zakelijkheid kunt tonen en sterk bent in afbakenen en begrenzen. Onze ruim zeventig medewerkers staan centraal in onze organisatie. Wij investeren in duurzame inzetbaarheid. Zodat we iedereen in Twente een veilig thuis kunnen bieden. 


Jouw team

Je komt te werken in een informele werkomgeving waar hard wordt gewerkt, maar waarin ook ruimte is voor ontspanning en humor. Je maakt daarbij onderdeel uit aan een team van ongeveer 60 collega’s waarmee je samen verantwoordelijk bent voor het primair proces. Daarnaast is er een secretariaat en vormen de manager en drie teamleiders het managementteam. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SamenTwente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543