Basisarts (ANIOS) Infectieziektenbestrijding

Voor het team Infectieziektebestrijding (IZB) is GGD Twente op zoek naar een enthousiaste ANIOS (basisarts). Bekijk deze vacature bij SamenTwente voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als arts Infectieziektebestrijding werk je samen met de artsen Maatschappij en Gezondheid (M&G). Met hen overleg je over het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. Dit doe je door middel van bron- en contactonderzoek, maar ook door voorlichting en adviezen aan inwoners en professionals (huisartsen, specialisten en zorginstellingen).  


Je leert daarnaast veel over het ontwikkelen van een preventief beleid rond gezondheid, surveillance van infectieziekten, het geven van (pers)voorlichting, en je werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek.  


Werken als arts Infectieziektebestrijding is bij ons werken in ‘een (half) 9 tot 5 baan’. Bij acute meldingen kan er ook van je verwacht worden over te werken of in een weekend te werken. Omdat jouw werk een specifieke kantoorfunctie is, bevindt jouw werkplek zich op onze hoofdlocatie, het Twentehuis in Enschede.  


Een voorbeeld werkdag ziet er als volgt uit; Jouw werkdag begint – op maandag - met de weekstart. Tijdens dit overleg bespreek je samen met het team de surveillance en huidige uitbraken. Als voorwacht controleer jij vervolgens alle meldingen van meldingsplichtige infectieziekten die zijn binnengekomen via het meldpunt infectieziekten. Zo nodig overleg je met het laboratorium of de behandelend arts. Afhankelijk van jouw oordeel voer je samen met de sociaal verpleegkundigen/ dokteersassistente bron- en contactonderzoek uit, en zo nodig worden (quarantaine)maatregelen opgelegd of wordt er chemoprofylaxe geregeld. Je overlegt met de NVWA en de gemeente; moet de school gesloten worden? Moet er voedsel teruggeroepen worden? Mag er iemand naar school? Tussendoor kijk je samen met de epidemioloog naar de cijfers, ontwikkelt zich ergens een uitbraak? ’s Middags geef je bijvoorbeeld samen met de deskundige infectiepreventie onderwijs over BRMO aan thuiszorgmedewerkers. Daarna heb je nog even tijd om aan je eigen onderzoek of projecten te werken voordat je werkdag voorbij is.  

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde master geneeskunde, met BIG registratie. 
  • Je bent een teamspeler, sociaal en een verbinder. Andere professionals en je collega’s kunnen laagdrempelig met jou overleggen.  
  • Je bent stressbestendig wanneer er veel op je af komt, kan je snel schakelen.  
  • Je bent communicatief vaardig. 
  • Je bent initiatiefrijk. 
  • Je voelt je verantwoordelijk voor jouw taken, maar je kan ook delegeren wanneer nodig. 


Verder kan je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.  

Aanbod

De functie van ANIOS (basisarts) Infectieziektebestrijding is een functie voor 24 tot 32 uur per week, voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris is, afhankelijk van jouw ervaring, minimaal €4.020,- en maximaal €5.725,- bruto per maand, (schaal 11 CAO SGO) bij een fulltime dienstverband (36 uur). Naast je salaris krijg je 17.45% IKB en 194,4 uur vakantie op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur. 


Opleidingsmogelijkheden 

GGD Twente is opleiding GGD voor de specialisatie artsen M&G-IZB eerste en tweede fase. Mocht je hierin op termijn interesse krijgen dan bestaat de mogelijkheid om je hierop te oriënteren. Daarbij krijg je bij ons de mogelijkheid voor het volgen van bijvoorbeeld de cursus tot Reizigersgeneeskundig arts, waarmee achterwachtdiensten bij de Travel Health Clinic mogelijk worden. Meelopen met de andere AGZ-teams en laboratoria behoren ook tot de mogelijkheden.  

Bedrijfsprofiel SamenTwente

Netwerkfunctie voor de Twentse inwoners 

In deze functie werk je voor de inwoners van Twentse, de publieke gezondheid, en heb je slechts zelden 1-op-1 patiëntencontact. Jouw functie is een netwerkfunctie, waarbij je medische beleidsuitvoering coördineert bij een uitbraak van infectieziekten en/of maatschappelijke onrust.  


Deze netwerkfunctie is zowel regionaal belegd, als ook landelijk met ketenpartners zoals de ziekenhuizen en huisartsen, laboratoria (oa. Labmicta, Cetre), het RIVM, Landelijk Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) en de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit (NVWA) 


Jouw team

Je komt te werken binnen het team Infectieziektebestrijding (IZB). Dit team is onderdeel van de afdeling algemene gezondheidzorg (AGZ) van GGD Twente. Het team IZB bestaat uit een teamleider, 3 artsen M+G infectieziektebestrijding en 1 AIOS infectieziektebestrijding, deskundigen infectiepreventie, sociaal verpleegkundigen, doktersassistenten, epidemiologen, een dataspecialist, een communicatiemedewerker, een projectmedewerker, en een teamondersteuner IZB. 


De afdeling AGZ beschikt over verschillende teams; Openbare Geestelijke Gezondheidszorg, Inspectie en Hygiëne, Seksuele gezondheid, het Centrum Seksueel Geweld, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Forensische geneeskunde en Infectieziektebestrijding.  


De gemeenschappelijke gezondheidsdienst GGD Twente is een onderdeel van SamenTwente, het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten. Samen werken we aan een gezond, veilig en vitaal Twente. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SamenTwente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543