Basisarts, als Vertrouwensarts bij Veilig Thuis Twente (parttime mogelijk)

Samen Twente is op zoek naar een Basisarts, als Vertrouwensarts bij Veilig Thuis Twente.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-10-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als basisarts Veilig Thuis ben je betrokken bij zaken waarin medische problematiek een belangrijke rol speelt. Denk daarbij aan fysiek letsel, seksueel misbruik en ernstige verwaarlozing. Onder supervisie en met begeleiding van een ervaren vertrouwensarts vergroot en deel je jouw medische en medisch-forensische expertise met hulpverleners en andere professionals, medewerkers en cliënten. Je leert een vertaalslag te maken wat medische aspecten betekenen voor de veiligheid van kinderen en volwassenen, in de context van hun gezinssysteem of huishouden.


Je adviseert medische en andere professionals die bellen met Veilig Thuis met vermoedens van huiselijk geweld, kinder- of ouderenmishandeling. Je ondersteunt medewerkers Veilig Thuis bij het onderzoek, waarbij je contact legt met medische en andere hulpverlenende instanties. Je gaat mee op huisbezoek, spreekt cliënten samen met een collega en doet top-teen onderzoek bij kinderen. Je neemt deel aan casuïstiekoverleg, in- en externe multidisciplinaire overleggen en je participeert in inhoudelijke werkgroepen.


Veilig Thuis Twente ontwikkelt zich als expertisecentrum Huiselijk geweld en Kindermishandeling en participeert in de opleiding tot vertrouwensarts. Nadere informatie over de opleiding tot vertrouwensarts:

Functievereisten

 • BIG- geregistreerd als arts.
 • Bij voorkeur 1-2 jaar werkervaring als arts.
 • Ook een pre is kennis van en affiniteit met:
 • o problematiek rondom kindermishandeling, ouderenmishandeling en/of huiselijk geweld.
 • o aanverwante vakgebieden zoals forensische geneeskunde en kinder- en jeugdpsychiatrie.
 • o oplossingsgericht werken.
 • Goede communicatieve vaardigheden, inventiviteit en improvisatievermogen.
 • Stressbestendig, leergierig en in staat om te werken in teamverband.

Aanbod

 • Een uitdagende baan waarin je het verschil kunt maken voor kwetsbare mensen in Twente.
 • Een gemotiveerd en collegiaal team waar je op terug kunt vallen.
 • Een salaris dat wordt bepaald op basis van jouw profiel en ervaring, op basis van een fulltime arbeidsovereenkomst (36 uur).
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid behoort verlenging met een jaar tot de mogelijkheden.
 • Naast het salaris zijn er ook interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek.
 • Mogelijkheid tot deelname aan trainingen om je deskundigheid te vergroten.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.

Bedrijfsprofiel SamenTwente

Je gaat onderdeel uitmaken van een multidisciplinair team, bestaande uit een zestal gedragswetenschappers, 2 vertrouwensartsen en een vertrouwensarts-in-opleiding. Dit team is ondersteunend aan de 70 medewerkers, die in 3 verschillende teams (frontoffice, backoffice en crisisdienst) verantwoordelijk zijn voor het primair proces. Daarnaast is er een team cliëntenadministratie en vormen de manager en 3 teamleiders het managementteam.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Samen Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543