Programmaondersteuner meerjarige wachttijden aanpak

Gezocht: een uitmuntend organisatorisch en administratief talent die er samen met OZJT voor gaat zorgen dat elke jongere op tijd de juiste zorg krijgt.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-9-2022
Aantal uur
22
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze baan ben jij één van de belangrijkste personen die ervoor gaat zorgen dat het programma “aanpak wachttijden jeugdhulp Twente” een succes wordt. Je ondersteunt de twee programmaleiders bij de uitvoering van de wachttijdenaanpak jeugdhulp Twente op inhoud, organisatie en planning. We willen vanuit een stevige ambitie, een gezamenlijke programma-aansturing en vanuit draagvlak bij gemeenten en zorgaanbieders wachttijden in de jeugdhulp verminderen. Jij bent degene die ervoor zorgt dat alles goed wordt voorbereid, geregeld, vastgelegd (notuleren) en gedeeld. Jij hebt de regie op de administratieve en organisatorische zaken en bent daar ook het aanspreekpunt voor. 


Je ondersteunt de programmaleiders bij het organiseren van overleggen en het verder versterken van het netwerk. Je kan hierbij denken aan de rol van programmasecretaris, het met de programmaleiding opstellen van notulen, notities, het ondersteunen bij overleggen, bestuurlijke besluitvorming voorbereiden, maken van rapportages, brieven en memo’s. Je organiseert bijeenkomsten en regelt de communicatie hierover. Je coördineert de agenda’s en helpt bij de regie en planning. Als vanzelfsprekend attendeer je de programmaleiders op zaken en actiepunten die aandacht nodig hebben. Een ander belangrijk onderdeel van jouw functie is het ontwikkelen, bijhouden en monitoren van overzichten ten behoeve van de lerende structuur. 

Functievereisten

Als programmaondersteuner ga je werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om organisatiesensitiviteit, oftewel oog voor verschillende belangen en de omgeving. Daarnaast krijg je te maken met gevoelige en complexe thema’s, dit vraagt om een integere houding en affiniteit met de inhoud. Omdat je werkt op verschillende onderwerpen is flexibiliteit, plannen en organiseren van belang. Bovendien ben je communicatief vaardig en handig met de pen. Voor deze functie breng je de volgende kennis en ervaring mee:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt affiniteit met jeugdhulp
 • Je bent resultaatgericht
 • Je bent proactief  
 • Je bent flexibel en kunt goed samenwerken


De competenties die van belang zijn voor deze functie zijn: Zorgvuldigheid, Flexibiliteit, Samenwerken, Doelgericht, Plannen en organiseren en Omgevingssensitiviteit.


Aanbod

 • Een inspirerende werkomgeving in een interessante, dynamische en unieke omgeving. 
 • Een baan waarbij je impact en verschil kunt maken.
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken. 
 • Werkzaam bij OZJT op basis van detachering van je huidige werkgever of inzet op payroll via Tempo Team. Omdat dit een project betreft behoort rechtstreekse indiensttreding bij OZJT niet tot de mogelijkheden. 
 • Een overeenkomst (detachering of payroll) tot 1 januari 2025 voor 22 uur per week. 
 • Inschaling conform schaal 7, minimaal € 2.255,- en maximaal € 3.301,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. 


Bedrijfsprofiel Samen14

Je maakt deel uit van een programmateam bestaande uit de beide programmaleiders en een communicatiemedewerker, jurist, financieel medewerker en de OZJT organisatie. Er is veel overleg met de Kerngroep die periodiek met de programmaleiding afstemt. Daarnaast moet je denken aan afstemming met zorgaanbieders en gemeentelijke toegang bij pilots en projecten. We bespreken de voortgang periodiek in het ambtelijk overleg en het bestuurlijk overleg in Twente. We onderhouden op landelijk niveau intensieve contacten met OZJT en de drie andere verdiepingsregio’s.


Wij zijn een kleine netwerkorganisatie die sinds 2015 een enorme groei heeft doorgemaakt in het contractmanagement. Wij verzorgen in opdracht van de 14 Twentse gemeenten (Samen14) de inkoop, het contractmanagement en toezicht op kwaliteit van jeugdhulp en Wmo maatwerkvoorzieningen. Wij zijn verantwoordelijk voor de naleving van de contractafspraken. Dat geldt ook voor het optimaal benutten van de te leveren jeugdhulp en Wmo ondersteuning. De contracten vertegenwoordigen een waarde van ca 240 miljoen euro op jaarbasis, dus een zorgvuldige en doelmatige besteding is van groot belang. Ook hechten we aan kwalitatief goede hulp en zorg.  

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Samen14. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
(+31) 053 487 6791