Lead Engineer

Ben jij als Engineer geïnteresseerd in meer dan enkel het ontwerp van jouw machine? Ben jij in staat om multidisciplinaire projecten te overzien, op te treden als architect, constructeur en technisch specialist van je eigen machinefamilie? Ben jij de technische vraagbaak voor jouw collega’s voor technische issues en complexe berekeningen?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-7-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Lead Engineer weet je de wens van onze klant om te zetten in een compleet machine concept en ontwerp je deze samen met een multidisciplinair engineeringteam (Mechanisch, Elektrisch en Software). Een project kan bestaan uit één machine of een samenstelling van meerdere machines die samen een complete productielijn vormen. Je bent al betrokken vanaf de orderfase om samen met Sales te kijken naar de beste technische oplossingen en laat een project pas los als deze succesvol is geïnstalleerd op locatie bij de klant.


In ons team wordt jij de kennishouder van jouw eigen machinefamilie en beheer je het gehele Design Dossier. Je bent zowel de architect als de (hoofd) constructeur voor die machines. Daarnaast ben je als technisch specialist in staat om verbetervoorstellen te initiëren en om complexe technische vraagstukken en berekeningen op te pakken. Je werkt in een team bestaande uit collega’s van verschillende afdelingen (Engineering, R&D, Supply Chain, Productie en Service). Voor de duur van een project geef je leiding aan enkele engineers wanneer nodig, je rapporteert aan onze Engineering Manager.


Jouw rol

 • Samen met sales vertaal je de wens van onze klant in een machine concept waarin je duidelijkheid geeft over de technische scope.
 • Je vertaalt dit concept naar een concreet machine ontwerp in een multidisciplinair team vanaf kick-off tot en met inbedrijfstelling bij de klant.
 • Je lost zelfstandig technisch complexe vraagstukken op en schakelt waar nodig met in- en externe specialisten en de klant.
 • Je werkt nauw samen met onze fabricage en montage afdeling en leveranciers om de door jouw bedachte oplossing te realiseren.
 • Bij grotere projecten kan je projectmatig leiding geven aan enkele engineers, bijvoorbeeld tijdens ontwikkelingsprojecten van nieuwe machines of functies.
 • Naast de lopende projecten, denk je continu in verbetermogelijkheden en creëer je voorstellen hoe onze machines verbetert kunnen worden.

Functievereisten

 • Je bent in het bezit van een HBO/WO engineering diploma aangevuld met ruime werkervaring in de machinebouw.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, detecteert technische risico’s en weet dit helder te communiceren naar alle betrokkenen in het project.
 • Je houdt van interactie met de interne en externe betrokkenen en stelt feedback op prijs.
 • Je bent resultaatgericht, ondernemend, kan goed schakelen tussen verschillende projecten.
 • Kennis van of bij voorkeur ruime ervaring met 3D CAD (Creo en Solid works), PDM Windchill en ERP systemen (Trimergo).
 • Je bent creatief, opbouwend kritisch en gezond eigenwijs.
 • Je spreekt de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.

Aanbod

Wat bieden wij? Bij Rollepaal zijn we altijd volop in beweging en staan we voor kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor onze oplossingen maar ook voor ons als organisatie. We bieden onze medewerkers de ruimte om hier invloed op uit te oefenen en zichzelf verder te ontwikkelen. Naast het bedenken en uitvoeren van creatieve en optimale oplossingen hechten wij ook veel waarde aan een plezierige en goede werksfeer. Daarom zorgen wij ervoor dat ons primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket hier op aansluit.

Bedrijfsprofiel Rollepaal B.V.

Rollepaal is specialist in de ontwikkeling, fabricage en het onderhoud van geavanceerde apparatuur voor de productie van kunststof leidingsystemen. Rollepaal machines zijn wereldwijd in gebruik en onderscheiden zich door vooruitstrevende techniek, die in Dedemsvaart ontwikkeld is. De Rollepaal meer-lagen-technologie (multi-layer) is erkend de beste in de markt en RBlue technologie voor de productie van georiënteerd PVC, waarbij een buis in de tweede stap van het productieproces wordt verstrekt om de eigenschappen van de buis te optimaliseren, is op dit moment aan een ongekende opmars bezig. Rollepaal levert complete productielijnen maar ook componenten om bestaande systemen te perfectioneren. Rollepaal B.V. is onderdeel van RPflow (voorheen Rollepaal Groep). Rollepaal is een sterk groeiend bedrijf dat volop in beweging is. Als werkgever geven wij jou de ruimte om invloed uit te oefenen op onze producten en heb je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied. Kijk voor alle vacatures binnen RPflow op www.rollepaal.com/jobs.


Over Ons Rollepaal ontwerpt, fabriceert en installeert extrusielijnen voor de productie van kunststof buizen. Onze projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoudt over de hele wereld.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Rollepaal. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Rollepaal 13
7701 BR DEDEMSVAART
0523 623599