Docent Installatietechniek

ROC van Twente is op zoek naar een docent installatietechniek. Bij hen word je de docent die je wilt zijn, ook als je nog geen onderwijsbevoegdheid hebt. Zowel ervaren docenten installatietechniek als zij-instromers zijn van harte welkom om te solliciteren.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
18-3-2024
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

De energietransitie is in volle gang en heeft goede mensen nodig, óók mensen die deze opleiden! Wil jij studenten klaarstomen voor de Twentse arbeidsmarkt of hun vervolgopleiding? Het is aan jou om ze de theorie te leren, zodat ze die koppelen aan wat ze in de praktijk zien. Door goed samen te werken met het bedrijfsleven lever je een toegevoegde waarde voor de installatiebranche. Bij ons word je de docent installatietechniek die je wilt zijn, ook als je nog geen onderwijsbevoegdheid hebt. Zowel ervaren docenten installatietechniek als zij-instromers zijn van harte welkom om te solliciteren.


Dit ga je doen

Aan jou de uitdaging om onze studenten een inkijkje te geven in de wereld van installatietechniek. Thema’s als water, gas, cv en duurzame technieken en installaties breng jij tot leven met jouw ervaringen uit het werkveld. Je begeleidt studenten individueel of in groepsverband, maakt en beoordeeld toetsen en begeleid de studenten in de beroepspraktijk. Je onderhoudt hiervoor contact met de bedrijven waar jouw studenten stage lopen en bent het eerste aanspreekpunt voor bedrijven, studenten en ouders.


Naast dat je onze studenten prikkelt zich te ontwikkelen sta jij ook niet stil. Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen in de branche en de energietransitie. Je werkt samen met collega’s binnen én buiten je team aan nieuw onderwijsmateriaal waarin je jouw blik op duurzaamheid, innovaties en de energietransitie kwijt kunt. Hierbij lever je ook een bijdrage aan de professionele ontwikkeling van ons team.


Nog geen onderwijsbevoegdheid? Ook dan kun je meteen beginnen. Naast je werk voor de klas volg je een opleiding om je bevoegdheid te halen. Samen bekijken we wat je daarnaast nodig hebt om snel je draai te vinden als docent. En wel zo fijn: je kunt altijd een les meelopen met een van je ervaren collega’s. Er is ook een begeleidingsteam voor startende docenten die je graag ondersteunen in je ontwikkeling.

Functievereisten

  • Een onderwijsbevoegdheid voor het mbo óf een hbo-getuigschrift in installatietechniek en een aantal jaren werkervaring. In het laatste geval kun je via ons je bevoegdheid halen.
  • Computervaardigheid met meerdere software pakketten.
  • Bovenal veel enthousiasme om jouw vak op vernieuwende manieren over te brengen op onze studenten.

Aanbod

Goed om te weten

  • Dienstverband: je krijgt een contract voor de periode van maart 2024 tot en met augustus 2024. Daarna hopen we je contract natuurlijk te verlengen.
  • Voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
  • Werkzaamheden in de avonduren kunnen voorkomen.
  • De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 16 februari 2024.
  • Kijk voor onze arbeidsvoorwaarden onderaan deze vacaturepagina.


Wil je reageren op deze vacature dan kan dat door op de gele 'Solliciteer-direct' button te klikken. Vergeet niet zowel je CV als je motivatiebrief te uploaden. Voor vragen kun je terecht bij de vacaturehouder, via het mailadres of het telefoonnummer in het contactblok.

Bedrijfsprofiel ROC van Twente

ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om beroepsonderwijs. Al leren we onze studenten meer dan een vak! Vanuit onze negen colleges – elk met een unieke sfeer – dagen we ze uit om grenzen te verleggen en de beste versie van zichzelf te worden. Binnen de colleges verzorgen verschillende onderwijsteams de opleidingen. Daarvoor werken ze samen met het beroepenveld én onderwijspartners. Zo bereiden we studenten voor op hun toekomst en de maatschappij van morgen.


College voor Technologie

Hoe mooi is het om studenten te helpen in hun ontwikkeling tot zelfbewuste professionals in de techniek? Ruim 175 collega’s zetten zich hier elke dag met veel plezier voor in. We richten ons op jongeren uit het voortgezet onderwijs én (jong)volwassen die een opleiding of cursus volgen in het kader van een leven lang ontwikkelen. We hebben ruim 50 opleidingen in onder meer elektro-, installatie- en laboratoriumtechniek, mechatronica, metaal, precisietechniek, procestechniek en werktuigbouwkunde.


Team

Het team installatietechniek maakt onderdeel uit van het college van Technologie. Wij zijn een team dat volop in beweging is om opleidingen in de installatietechniek (w-zijdig) te verzorgen aan niveau 2 t/m niveau 4 aan zowel in BOL als BBL studenten. Deze opleidingen worden gegeven op locatie de Gieterij Hengelo én locatie Kampus te Rijssen. Dit zorgt voor een dynamische omgeving waarbij geen dag hetzelfde is

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Gieterij 200
7553 TV Hengelo
088 - 178 48 88