Docent agogische vakken

Ben jij de flexibele collega met kennis en humor die ons jonge team komt aanvullen??


Voor het team Maatschappelijke Zorg niveau 3-4 in Hengelo is ROC van Twente per direct op zoek naar docent(en) Agogische Vakken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
22-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als docent ben je de spin in het web van het leerproces van onze student. De doelgroep waar je mee werkt zijn studenten BOL, niveau 3 en 4. Je realiseert de leerdoelen van deze doelgroep door het toepassen van meerderen pedagogisch-didactische werkvormen. Je leert hen zelfstandig te werken en speelt in op de verschillen in motivatie en capaciteiten. Je weet hen aan te spreken en tot het maximale te stimuleren op een bij hun leefwereld passende manier.


Het voorbereiden van lessen en natuurlijk het lesgeven, in een veilige en geborgen omgeving, aan onze studenten behoren tot jouw taken. Je vertaalt relevante en actuele kennis in uitdagende lessen. Ook begeleid je studenten. Dit kan individueel, maar ook in groepsverband, op school of tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv). Je levert een bijdrage in de bpv en in de studieloopbaanbegeleiding. Tot slot draag je je steentje bij aan de ontwikkeling, vernieuwing en totstandkoming van het onderwijscurriculum, onder andere door het schrijven van (delen van) modules. Jouw klassenmanagement heb je volledig op orde en in je doen en laten ben je een voorbeeld voor je studenten en hun (toekomstige) beroepspraktijk.

Functievereisten

 • een relevante, afgeronde hbo-opleiding op sociaal-agogisch gebied (of aanverwant), een bevoegdheid om les te geven in het mbo of lerende hiervoor of bereidt bent de bevoegdheid te behalen
 • bij voorkeur werkervaring in het vakgebied
 • digitale (vak)kennis
 • een op ontwikkeling gerichte houding; naar de student maar ook naar jezelf (zelfreflectie)
 • nieuwsgierig, empathisch en een brede kijk op het leven

Aanbod

 • werken in een professionele gezonde organisatie met een persoonlijke en laagdrempelige sfeer
 • werken in een enthousiast, behulpzaam en ervaren team
 • volop ruimte voor beroepsmatige ontwikkeling
 • ruime secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Wat je nog meer moet weten


 • salaris: schaal LB /maximaal € 4.615,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: bepaalde tijd in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd (15-09-2022 t/m 14-07-2023). Bij goed functioneren en wanneer er voldoende formatieruimte is, kan het contract omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • je krijgt bij ons de mogelijkheid om op onze kosten je bevoegdheid te behalen
 • je ontvangt een reiskostenvergoeding
 • voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen
 • de locatie is Gieterij in Hengelo
 • wil je meer informatie over de vacature dan kun je contact opnemen met Frans Rensen (teammanager maatschappelijke zorg Hengelo), 06 - 38 84 59 13
 • De gesprekken voor deze vacature vinden plaats op dinsdag 30 augustus 2022

Bedrijfsprofiel ROC van Twente

College voor Mens & Gezondheid

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor dat is ons bestaansrecht. Om goed onderwijs te kunnen geven, is ons onderwijs kleinschalig georganiseerd vanuit negen colleges, met elk een eigen sfeer. We noemen dat: ‘Flexibel binnen groot’. Onze studenten en deelnemers hebben voornamelijk te maken met het team dat zijn of haar opleiding verzorgt. Al deze onderwijsteams hebben een eigen teammanager en zijn onderdeel van een college. Daarnaast kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende diensten.


Zowel onze colleges als de ondersteunende diensten werken samen aan onze strategische ambities en vallen onder leiding van het College van Bestuur. Uiteraard trekken we als ROC van Twente waar mogelijk samen op met het werkveld en het sociale domein en onze colleges zijn sterk verankerd in de regio.


Binnen ons College voor Mens & Gezondheid bieden we opleidingen aan gericht op (gezondheids)zorg en welzijn; van verpleegkundigen tot verzorgenden, medewerkers maatschappelijke zorg en assistenten in de gezondheidszorg (dokters-, tandarts- en apothekersassistenten). Het team Maatschappelijke zorg niveau 4 Hengelo is ondergebracht bij dit college. Naast het team Maatschappelijke zorg niveau 4, hebben we ook een team Maatschappelijke zorg niveau 3 Hengelo en een team Maatschappelijke zorg Almelo.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Gieterij 200
7553 VZ HENGELO
074 - 852 5000