Docenten Zorg en Welzijn

Het ROC van Twente is op zoek naar docenten zorg en welzijn.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-5-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

College voor Onderwijs, Sport & Welzijn

Functie-inhoud

Als docent ben je een expert in jouw vakgebied. Door eerder opgedane werkervaring weet je alles over Zorg en Welzijn, en praktische vaardigheden die het vak met zich meebrengt, maar je kunt ook de theorie overbrengen. Je helpt onze studenten zich te ontwikkelen tot echte vakmensen. Daarvoor richt je je onderwijs zo in dat je studenten goed kunnen leren en blijft onderzoek doen naar wat studenten leren in jouw lessen. Is dat voldoende en sluit het aan bij het werkveld? Je hebt kennis van en verbinding met het beroepenveld en door onder andere docentenstages en je netwerk blijf je hiervan op de hoogte. Daarnaast coach en begeleid je jouw studenten in hun studieloopbaan. Je ontwikkelt je in jouw vak en de didaktiek hiervan. Je begeleidt studenten naar hun beroepsidentiteit. Je legt makkelijk contact met studenten, maar weet ook wat je grenzen zijn. Je kunt en wilt jezelf blijven ontwikkelen. ROC van Twente is een werkgever die daar graag in investeert en dat verwachten we ook van jou terug.

Binnen het team Dienstverlening Hengelo zijn wij op zoek naar docenten voor tijdelijke vervanging (en om studieverlof van collega’s in te vullen).

Het takenpakket bestaat uit het verzorgen van lessen aan BOL studenten niveau 2 richting zorg- en welzijnsgebied bijbehorende examinering en Studieloopbaanbegeleiding. Ons onderwijs bestaat voor een groot deel uit projectonderwijs, de vakken en begeleiding ondersteunen de projecten richting de beroepsexamens

Functievereisten

Je hebt

 • een afgeronde hbo-opleiding in de richting van het gebied waarin je les gaat geven
 • bevoegdheid om les te geven in het mbo, door middel van een PDG of je bent bereid deze te behalen
 • een aantal jaren werkervaring in het vakgebied waarin je les gaat geven


Je kunt

 • communiceren en bent in staat om jezelf te presenteren en de verbinding met zowel student als college op te bouwen en te onderhouden
 • doelen stellen en deze bijstellen waar nodig
 • aangeven wat je sterke punten zijn, maar ook waarin je je zelf nog kunt ontwikkelen

Dan is deze baan echt iets voor jou!

Aanbod

 • salaris: schaal LB / minimaal € 2.961,00 - maximaal € 4.429,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: bepaalde tijd: 1 augustus 2022 t/m 31 juli 2023 voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en formatieruimte
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • je krijgt bij ons de mogelijkheid om op onze kosten je bevoegdheid te behalen
 • je ontvangt een reiskostenvergoeding
 • voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen

Bedrijfsprofiel ROC van Twente

College voor Onderwijs, Sport & Welzijn 

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor dat is ons bestaansrecht. Om goed onderwijs te kunnen geven, is ons onderwijs kleinschalig georganiseerd vanuit negen colleges, met elk een eigen sfeer. We noemen dat: ‘Flexibel binnen groot’. Onze studenten en deelnemers hebben voornamelijk te maken met het team dat zijn of haar opleiding verzorgt. Al deze onderwijsteams hebben een eigen teammanager en zijn onderdeel van een college. 

Daarnaast kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende diensten. Zowel onze colleges als de ondersteunende diensten werken samen aan onze strategische ambities en vallen onder leiding van het College van Bestuur. Uiteraard trekken we als ROC van Twente waar mogelijk samen op met het werkveld en het sociale domein en onze colleges zijn sterk verankerd in de regio. 

Binnen ons College voor Onderwijs, Sport & Welzijn bieden we opleidingen aan gericht op onderwijs, sport & beweging en welzijn; van onderwijsassistent tot sociaal werk, en van evenementenbegeleiding tot sport en recreatie. Het team Dienstverlening Hengelo is ondergebracht bij dit college. Naast het team Dienstverlening Hengelo, hebben we ook een team Dienstverlening Almelo en een team Dienstverlening Enschede.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Gieterij 200
7553 VZ HENGELO
074 - 852 5000