Microsoft Security Specialist

Het ROC van Twente zoekt een Microsoft specialist met oog voor informatieveiligheid die storingen liever wil voorkomen dan genezen. Ben jij iemand met passie voor IT? Ben je continu op zoek naar het verbeteren en veiliger maken van IT voor gebruikers? Heb je kennis van Microsoft (cloud) technologie? En wil je werken in een organisatie die middenin de maatschappij staat? Dan is dit de vacature voor jou!


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het team ICT zoekt een nieuwe collega. Iemand die het team komt versterken in de rol van Microsoft specialist, met passie voor het thema security. In deze functie houd je je bezig met verschillende vraagstukken, zoals het beheren en ontwikkelen van onze hybride Microsoft (cloud) omgeving. Security vraagstukken maken hier een groot onderdeel van uit. Jij wordt er enthousiast van om telkens een zo hoog mogelijke beveiligingsscore te halen. 

De vraagstukken waar je aan werkt kunnen verder gaan dan alleen het beheren van de specifieke Microsoft infrastructuur. Je onderzoekt proactief potentiële beveiligingsrisico’s aan de hand van logging (vanuit een SIEM/SOC omgeving) en adviseert over oplossingen. Uiteraard geef je niet alleen advies over securityoplossingen, maar implementeer je deze ook zelf. Dat doe je samen met de collega’s en het CERT. Je bent de schakel tussen het beleid en uitvoering (technisch beheer). Hierbij ondersteun je collega’s (waaronder de security en privacy officer) bij het identificeren van risico’s en het oplossen van technische problemen.

Functievereisten

Je hebt:

 • een hbo-opleiding – bij voorkeur in een IT-richting - of kunt hbo werk- en denkniveau aantoonbaar maken;
 • kennis hebt van een complex ICT-landschap of bent bereid je hierin te ontwikkelen;
 • kennis van en ervaring van een Microsoft 365 infrastructuur en Azure;
 • relevante security certificering of aantoonbare ervaring in deze vakrichting;
 • kennis en ervaring op het gebied van dataclassificatie, wet- en regelgeving voor privacy en informatiebeveiliging.

 

 Je kunt:

 • werken in een (ICT-) multidisciplinair team als technisch specialist;
 • zelfstandig doelen stellen en deze met je collega’s realiseren binnen afgesproken kaders;
 • troubleshooten: je vindt het leuk om samen met collega’s risico’s te identificeren en storingen te voorkomen.

Aanbod

Informatie over de arbeidsvoorwaarden:

 • salaris: schaal 9 / maximaal € 3.979,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: onbepaalde tijd (bij goed functioneren en wanneer er voldoende formatieruimte is), bij aanvang een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • voor je indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen
 • een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure

De gesprekken voor deze vacature vinden plaats op donderdag 2 juni of vrijdag 3 juni 2022. We streven ernaar de vacature zo snel mogelijk daarna in te vullen.

Bedrijfsprofiel ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor, dat is ons bestaansrecht. Om dat onderwijs en de mensen die dat onderwijs verzorgen zo goed mogelijk bij te staan en hun werk mogelijk te maken, kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit ondersteunende 'Diensten', elk onder leiding van een 'directeur' .

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Gieterij 200
7553 VZ HENGELO
074 - 852 5000