Functioneel beheerder Canvas (0,5 fte)

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie van Functioneel Beheerder? Wil jij werken in een dynamisch en inspirerende omgeving waar geen één dag hetzelfde is? Kom dan werken bij ROC van Twente!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-11-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
9-12-2021
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als functioneel beheerder Canvas bij de dienst Educatieve Technologie & ICT (ET&I) ben je medeverantwoordelijk en aanspreekpunt voor de applicatie Canvas. Daarmee ben je voor de applicatie Canvas het aanspreekpunt voor één of meer colleges. Vanuit je functie werk je nauw samen met de key-users en de overige functioneel beheerders binnen ROC van Twente. Je ondersteunt de key-users door hun vragen te beantwoorden of eventueel door te zetten naar de leverancier. Tevens beheer je de software en koppelingen met andere systemen, onderhoud je contacten met andere specialisten binnen de organisatie met de leverancier.


In de functie van functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het continu optimaliseren van de informatievoorziening. Dat doe je door het in kaart brengen van de wensen en behoeften van de organisatie. Die wensen en behoeften beoordeel je, waarna je ze waar mogelijk en nodig vertaalt naar wijzigingen in de ondersteunende (ICT-)middelen. Je voert deze wijzigingen zelf door of laat ze doorvoeren en controleert de kwaliteit van de informatie(voorziening). Je zorgt doorlopend voor een stabiel en optimaal werkende applicatie en ondersteunt de gebruikers daarin. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en samenstellen van (management)rapportages voor belanghebbenden.

Functievereisten

 • een relevante, afgeronde mbo+ - of hbo- opleiding op het gebied van ICT hebt
 • ervaring hebt in een onderwijsinstelling en het gewend bent om te werken met (super) key-users
 • in een eerdere functie werkervaring op hebt gedaan als functioneel beheerder van onderwijs(ondersteunende)applicatie en het gewend bent om te werken met (super) key-users
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en secuur werkt. Dat uit zich bijvoorbeeld in het testen van aanpassingen in het systeem
 • proactief en daadkracht te werk gaat en net zo makkelijk zelfstandig functioneert als in een team
 • klantvriendelijke gericht bent van nature en je gemakkelijk beweegt en presenteert binnen een complexe organisatie en weet om te gaan met de verschillende belangen (van bijvoorbeeld gebruikersgroepen en leveranciers)
 • beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • analytisch en accuraat bent. Door de juiste vragen te stellen weet je de behoefte van de klant te vertalen en problemen te doorgronden en te vertalen naar o.a. processen
 • handleidingen en instructies kunt maken en trainingen aan gebruikers kunt geven
 • het signaleren en oplossen van problemen en incidenten

Aanbod

 • salaris: schaal 8 / maximaal € 3.530,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: onbepaalde tijd (bij goed functioneren en wanneer er voldoende formatieruimte is), met in aanvang een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • voor je indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen

Bedrijfsprofiel ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn ze voor, dat is het bestaansrecht. Om dat onderwijs en de mensen die dat onderwijs verzorgen zo goed mogelijk bij te staan en hun werk mogelijk te maken, kent ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende 'Diensten', elk onder leiding van een 'directeur' . De ondersteuning is met name georganiseerd op het niveau van de locaties en van de (MBO) Colleges. Er zijn zes diensten:

 • Communicatie & Marketing;
 • Educatieve Technologie & ICT;
 • Huisvesting & Facilitaire Zaken;
 • Financiën, Studentenadministratie & Control;
 • Onderwijs & Kwaliteitszorg;
 • Human Resources.

Al deze stafdiensten zijn gevestigd op de hoofdlocatie aan de Gieterij in Hengelo en worden aangestuurd door een dienstdirecteur onder leiding van het College van Bestuur.


Educatieve Technologie & ICT

Docenten helpen groeien in hun kennis over educatieve technologie, zodat ze nieuwe werkvormen kunnen inzetten en studenten een rijkere leerervaring krijgen. De dienst Educatieve Technologie & ICT biedt de benodigde ondersteuning aan de medewerkers in het onderwijs bij innovatie en de inzet van educatieve technologie. Daarnaast onderhoudt en beheert de dienst de ICT-infrastructuur van het ROC. Collega’s en studenten kunnen bij deze dienst terecht voor vragen, storingen en klachten op ICT-gebied. Maar ook de verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening, informatieveiligheid & privacy en de informatiesystemen die daarbij ingezet worden, behoren tot de taken van de dienst.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Roc van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Gieterij 200
7553 VZ HENGELO
074 - 852 5000