Ondersteunend medewerker communicatie

Ben jij een kei in het schrijven van heldere en begrijpelijke Nederlandse teksten over verschillende onderwerpen? Kun je goed plannen & organiseren en vind je het leuk om ondersteuning te bieden op verschillende communicatieprojecten? De gemeente Rijssen-Holten zoekt een vliegende keep op de afdeling communicatie, wie weet zoeken we jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
24-5-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Op de communicatieafdeling werken 10 collega's in verschillende functies. Jij houdt je vooral bezig met verschillende werkzaamheden zoals het schrijven van voorwoorden, mailingen, het bewaken van de huisstijl in de organisatie, het checken/aanpassen van teksten (als brievencoach) en het bestellen van promotiemateriaal. Jouw andere belangrijke taken? We zetten ze graag voor je op een rij:

 •  Jij controleert de proefdruk van het Gemeentenieuws en bent achtervang voor het verzamelen van input voor het Gemeentenieuws. Als achtervang maak je de gemeentelijke advertenties op, schrijf je berichten en publiceer je het nieuws in DROP;
 •  Jij biedt ondersteuning op verschillende communicatieprojecten, bijvoorbeeld het herschrijven van teksten in begrijpelijke taal voor iedereen.
 •  Jij bereidt bijeenkomsten met bewoners voor, bijvoorbeeld wijkavonden;
 •  Jij organiseert twee keer per jaar bijeenkomsten met de brievencoaches in afstemming met een communicatieadviseur;
 •  Tot slot voer je verschillende administratieve werkzaamheden uit voor communicatie, bijvoorbeeld het inplannen van werkoverleggen.

Functievereisten

Het is belangrijk dat jij communicatief sterk bent en dat je de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk goed beheerst. Ook ben je integer en nauwkeurig in je werk. Als ondersteunend medewerker communicatie kun je snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en weet je als geen ander hoe je het overzicht houdt en geordend werkt. Om deze functie goed te kunnen vervullen heb je verder:

 •  Een afgeronde relevante mbo-opleiding in de richting van communicatie;
 •  Aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten in begrijpelijke taal voor iedereen;
 •  Goede digitale vaardigheden, zoals Microsoft Office en Social Media.

Aanbod

 • Een contract voor 22 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een salaris op basis van 36 uur van minimaal € 2.545,- en maximaal € 3.612,- bruto per maand, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden of flexibel in kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Alle ruimte om je werktijden flexibel in te delen.
 • Goede koffie en een goede parkeerplek voor je (elektrische) fiets of auto.

Bedrijfsprofiel

Werken voor Gemeente Rijssen-Holten

Met ruim 400 medewerkers werken wij elke dag aan de ontwikkeling van de gemeente Rijssen-Holten. En net als al die collega's word ook jij in onze organisatie direct vanaf je eerste werkdag aangemoedigd om je verder te ontwikkelen. Jouw (innovatieve) ideeën zijn altijd welkom - waar ze ook over gaan. Wij zijn namelijk een ondernemende gemeente die voorop durft te lopen en die een eigen koers vaart. En wij stimuleren jou om in jouw loopbaan hetzelfde te doen.


Dit is jouw nieuwe team

Als ondersteunend medewerker communicatie maak je deel uit van het team Facilitair Klantcontact. Dit team bestaat uit Communicatie, Integrale Veiligheid, Bestuurssecretariaat, Receptie, Burgerzaken en Accountmanagers bedrijven. Een heel divers team dat de handen uit de mouwen steekt en elkaar helpt waar nodig is. We houden van een lolletje, maar hard werken hoort er ook bij. Er heerst een open sfeer binnen het team, daardoor kunnen we alles tegen elkaar zeggen en gaat iedereen er voor.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Rijssen-Holten. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!