Beleidsadviseur Sociaal Domein (Jeugdpreventie en Sociale Veiligheid)

Ga jij het verschil maken voor onze inwoners? Als Beleidsadviseur Sociaal Domein liggen er veel uitdagingen om mee aan de slag te gaan, maar jij gaat voornamelijk aan de slag met de thema’s jeugd en (sociale) veiligheid. Vanuit de gedachte dat alle kinderen en jongeren gezond en veilig moeten kunnen opgroeien is jouw rol belangrijker dan ooit en kun je dus echt maatschappelijke impact hebben! Bekijk de vacature van gemeente Rijssen-Holten voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij weet precies wat er in onze gemeente speelt aan de hand van data en vanuit onze inwoners en partners.  Met jouw kennis ga je samen met maatschappelijke partners en inwoners, waaronder ook de jeugd, invulling geven aan o.a. preventie, lokale samenwerking, algemene en voorliggende voorzieningen. Daarbij werk je nauw samen met je collega’s van het team Veiligheid en de lokale procesmanagers.


Jouw andere belangrijke taken? We zetten ze graag voor je op een rij:

 • Je gaat samen met onze partners aan de slag met het uitvoeringsprogramma Jeugd en Jongerenwerk;
 • Je neemt deel aan diverse lopende projecten waarbij we sociale veiligheid en cohesie  willen vergroten;
 • Je zorgt er voor dat de zorgstructuur in Rijssen-Holten goed kan functioneren;
 • Je doet verder onderzoek naar het (door)ontwikkelen van preventieve interventies en voorliggende voorzieningen voor kinderen/jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben;
 • Je bent verantwoordelijk voor de beleidstaken Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en de Meldcode;
 • Je vertegenwoordigt waar nodig de gemeente in regionale samenwerkingsverbanden;
 • Jij hebt én houdt inzicht in maatschappelijke processen, vraagstukken en beleidseffecten met betrekking tot jeugd en onderwijs;
 • Je betrekt bestuurlijke en maatschappelijke doelgroepen waarbij sprake is van mogelijke tegenstrijdige belangen.

Functievereisten

Als verbinder werk je met veel enthousiasme samen met je collega’s en andere partijen, maar je bent ook een stevige gesprekspartner die uitdagingen niet uit de weg gaat. Ook heb jij een resultaatgerichte persoonlijkheid en weet jij belangen en meningen goed samen te brengen tot innovatieve oplossingen. Om deze functie goed te kunnen vervullen, heb je verder:

 • Een gezonde dosis lef en creativiteit om zaken anders aan te vliegen;
 • Een relevante hbo-opleiding. Ook als je net bent afgestudeerd, nodigen we je van harte uit om te reageren.
 • Affiniteit met het sociaal domein en dan met name met jeugdpreventie en sociale zekerheid;
 • Een proactieve houding;
 • Naast het gemakkelijk leggen van contacten schrijf je ook met het nodige gemak een goed leesbaar stuk.

Aanbod

 • Een contract voor 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een salaris op basis van 36 uur van minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- bruto per maand, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden of flexibel in kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Alle ruimte om je werktijden flexibel in te delen.
 • Goede koffie en een goede parkeerplek voor je (elektrische) fiets of auto.

Bedrijfsprofiel

Werken bij Gemeente Rijssen-Holten

Met ruim 400 medewerkers werken wij elke dag aan de ontwikkeling van de gemeente Rijssen-Holten. Vanaf je eerste werkdag wordt  jij in onze organisatie aangemoedigd om je verder te ontwikkelen. Jouw (innovatieve) ideeën zijn altijd welkom - waar ze ook over gaan. Wij zijn een ondernemende gemeente die voorop durft te lopen en die een eigen koers vaart. Wij stimuleren jou om in jouw loopbaan hetzelfde te doen.


Dit is jouw nieuwe team

Het subteam Beleid is hecht, betrokken en sociaal. Als nieuweling word je meteen in het team opgenomen. Het team wil niets liever dan een positieve bijdrage leveren aan de inwoners van Rijssen-Holten. Beleid ontwikkelen dat effect heeft: dáár gaan jullie voor. Om dat te bereiken zijn jullie de verbinder tussen onze organisatie, onze partners en de gemeenschap. Beleid maakt onderdeel uit van het grotere team Sociaal, Strategie en Ondersteuning.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Rijssen-Holten. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!