Medewerker bestuurssecretariaat

Voor het bestuurssecretariaat is gemeente Rijssen-Holten op zoek naar een nieuwe collega. En niet zomaar één, maar een organisatorische duizendpoot. Als medewerker bestuurssecretariaat ondersteun je de burgemeester, de wethouders en de directieleden.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
9-4-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Samen met twee collega’s zorg jij voor de bezetting op het bestuurssecretariaat. Je zorgt ervoor dat de collegeleden en de directieleden hun taken optimaal kunnen uitvoeren door hun agenda’s te beheren. Ook zorg je ervoor dat de afspraken correct in de agenda’s staan met de noodzakelijke informatie. Jouw andere belangrijke taken? We zetten ze graag voor je op een rij:

 • Je beantwoordt telefonische oproepen, zowel intern als extern;
 • Je schrijft voorwoorden voor de burgemeester;
 • Je regelt het bezoek van de burgemeester of een wethouder bij inwoners die een bijzonder huwelijksjubileum vieren;
 • Je vraagt koninklijke onderscheidingen aan en organiseert de uitreiking daarvan;
 • Je helpt bij het organiseren van activiteiten of bijeenkomsten voor het college. Je kunt hierbij denken aan het plannen en organiseren van een tweedaagse voor het college, het plannen van regionale overleggen, het ondersteunen van de organisatie van plechtigheden rond 4 mei en het verwerken van vergaderingen in ons digitale registratiesysteem;
 • Alle verdere voorkomende werkzaamheden.


Goed om te weten: De vaste werkdagen zijn maandag- en vrijdagochtend, dinsdag- of woensdagmiddag en donderdag de hele dag. Je bent flexibel inzetbaar, ter vervanging bij ziekte, vakantie of verlof.

Functievereisten

Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal mondeling en schriftelijk goed. Ook heb je voldoende kennis van de Engelse taal. Je bent mondig maar ook integer. Daarnaast ben je stressbestendig en nauwkeurig in je werk, omdat je te maken krijgt met complexe agenda’s en veel verschillende taken. Als medewerker bestuurssecretariaat kun je daarom snel schakelen tussen de verschillende, vaak ook vertrouwelijke werkzaamheden. Je werkt geordend en weet als geen ander hoe je het overzicht houdt. Om deze functie goed te kunnen vervullen heb je verder:

 • Een afgeronde secretariële mbo-opleiding;
 • Aantoonbare ervaring als directie- of bestuursssecretaresse/secretaris;
 • Kennis van een politieke organisatie;
 • Goede digitale vaardigheden, zoals Microsoft Office.

Aanbod

 • Een contract voor 20 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een salaris op basis van 36 uur van minimaal € 2.255,- en maximaal € 3.732,- bruto per maand, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden of flexibel kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Goede koffie en een goede parkeerplek voor je (elektrische) fiets of auto.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de gemeente Rijssen-Holten

Met ruim 400 medewerkers werken wij elke dag aan de ontwikkeling van de gemeente Rijssen-Holten. En net als al die collega’s word ook jij in onze organisatie direct vanaf je eerste werkdag aangemoedigd om je verder te ontwikkelen. Jouw (innovatieve) ideeën zijn altijd welkom - waar ze ook over gaan. Wij zijn namelijk een ondernemende gemeente die voorop durft te lopen en die een eigen koers vaart. En wij stimuleren jou om in jouw loopbaan hetzelfde te doen.


Dit is jouw nieuwe team

Als medewerker bestuurssecretariaat maak je deel uit van het team Facilitair Klantcontact. Dit team bestaat uit Communicatie, Integrale Veiligheid, Bestuurssecretariaat, Receptie, Burgerzaken en Accountmanagers bedrijven. Een heel divers team dat de handen uit de mouwen steekt en elkaar helpt waar nodig is. We houden van een lolletje, maar hard werken hoort er ook bij. Er heerst een open sfeer binnen het team, daardoor kunnen we alles tegen elkaar zeggen en gaat iedereen er voor.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Rijssen-Holten. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!