Consulent Volwassenen/Noaberschap

RIjnbrink zoekt voor de bibliotheek Wierden een Consulent Volwassenen/Noaberschap.


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-8-2020
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je maakt deel uit van het team dat inhoud geeft aan onze programmerende bibliotheek. Wij maken hierbij onderscheid tussen Volwassenen/Noaberschap en Jeugd/Educatie.


Als consulent Volwassenen/Noaberschap werk je intensief samen met partners uit het sociaal-maatschappelijke domein (onder andere welzijn, sociaal domein, zorg). Via deze partners bereik je volwassenen die steun kunnen gebruiken, daar waar het taal-, lees- en digitale vaardigheden betreft. Dit kan betrekking hebben op laaggeletterden, (hoog) bejaarden, nieuwkomers, inburgeraars, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, inwoners met leesbeperkingen of digibeten. Wij streven naar zelfredzaamheid en participatie van al onze burgers. Je stimuleert meedoen, debat en ontmoeting in onze bibliotheek of bij onze partners. Hiertoe borg je de programmering voor deze doelgroepen. Hierbij kun je denken aan activiteiten gericht op digitale inclusie (bv Klik & Tik, Digisterker of Informatiepunt Digitale Overheid, Digitale Cafés), bestrijding laaggeletterdheid samen met het Taalpunt, of educatieve films en boekbesprekingen in onze Biblioscoop. Tevens borg je de aanwezigheid en beschikbaarheid van specifieke collecties voor kwetsbare doelgroepen (bv Makkelijk lezen plein, Passend lezen, NT2, Bibliotheek aan Huis, Meeleesclubs en dergelijke) samen met het team Uitleen en Informatie. 


Jij verzorgt de planning en uitvoering van al deze activiteiten en projecten samen met onze partners, collega’s, burgerinitiatieven en vrijwilligers. Je werkt planmatig, coördineert, activeert en verbindt. Je werkt aan de permanente verbetering en vernieuwing van onze dienstverlening. Jij werkt aan een bibliotheek die ‘Van, Door en Voor’ alle inwoners is. Zo willen wij graag in de naaste toekomst, (bijvoorbeeld via Bksy) specifieke thuiscollecties ontsluiten en communities bij elkaar brengen. Verder zorg jij voor de opvolging van regionaal en landelijk beleid gericht op (door) ontwikkelingen van de sociaal-maatschappelijke bieb, als onderdeel van ons provinciale bibliotheeknetwerk. Je bent gericht op een duurzame samenwerking met partners en zoekt continue naar mogelijkheden om onze maatschappelijke impact vergroten.

Functievereisten

Een  consulent Volwassenen/Noaberschap is op de hoogte van wat er speelt in de maatschappij. Je hebt oogt voor maatschappelijke vraagstukken -ook al zijn die uit het zicht- en kunt dit op een creatieve manier omzetten naar een aantrekkelijk en laagdrempelig aanbod. Ben jij een netwerker pur sang, die zelfstandig en projectmatig kan werken, kansen ziet en ze verder ontwikkelt? Kan jij partners, collega’s, professionals en vrijwilligers enthousiasmeren, hen ondersteunen en hun werkzaamheden coördineren, zodat gezamenlijk het verschil wordt gemaakt en inhoud wordt gegeven aan Noaberschap? Kun jij zelf de pr en (digitale) marketingcommunicatie verzorgen rondom je eigen activiteiten?  Draai jij je hand niet om voor het grijpen van mogelijkheden als het gaat om het ontmoeten van (nieuwe) partners en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten? Dan zoeken we jou!

 • HBO werk- en denkniveau (passende HBO opleiding met affiniteit voor volwassenen, non formeel en levenslang leren);
 • bij voorkeur 2-3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie; 
 • kennis van en ervaring in het sociaal, culturele of maatschappelijke domein; 
 • kennis van het bevorderen van taal- lees en/of digitale vaardigheden bij volwassenen;
 • flexibiliteit en een oplossingsgerichte grondhouding;
 • enthousiasme, drive en passie.

Aanbod

 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling;
 • Werken in een klein en enthousiast team;
 • Informele, open en prettige werksfeer;
 • Je maakt deel uit van een sterk landelijk en provinciaal bibliotheeknetwerk 
 • Marktconform salaris op basis van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling afhankelijk van ervaring min. € 2.339,00 en max. € 3.523,00 bij 36 uren p.w.);
 • Goede secundaire voorwaarden;
 • Ruimte om flexibel te werken;
 • Goed dekkende reiskostenvergoeding;
 • Dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar, met zicht op een vaste aanstelling.


Bedrijfsprofiel Rijnbrink Groep

Als consulent Volwassenen/Noaberschap ga je aan de slag bij de Bibliotheek Wierden. Een maatschappelijke educatieve bibliotheek die volop in ontwikkeling is. Je komt een klein team versterken, dat gekenmerkt wordt door een informele werksfeer. De lijntjes zijn kort en na de introductie ga jij een groot deel van het werk  zelfstandig oppakken. Deze de werkzaamheden vinden deels op locatie plaats (dus buiten de bibliotheekvestigingen). 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Rijnbrink. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Van Alphenstraat
7442 TW Nijverdal