Junior Marketeer

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan het uitvoeren van het marketing- en communicatiebeleid van Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek? Lees dan vooral verder! Wij zijn op zoek naar een Junior Marketeer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-7-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-3-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als Junior Marketeer ontwikkel je, en werk je mee aan de marketing- en communicatieplannen voor de vele activiteiten van de musea. Denk daarbij aan:


 • het ontwikkelen van crossmedia marketing- en communicatiemiddelen;
 • het inkopen van externe media-uitingen zoals advertentieruimtes;
 • het bewaken van de eenduidigheid in alle uitingen;
 • het creëren van content voor de verschillende doelgroepen- en media. Je werkt hierin samen met externe partijen om de marketing- en communicatiedoelstellingen te realiseren. 


Geen dag is hetzelfde, maar een werkdag zou er ongeveer zo uit kunnen zien: Je werkt zowel aan de marketingcampagne voor een tentoonstelling over het Italiaanse futurisme als aan die voor het vakantiefestival voor families in De Museumfabriek. Ad hoc komen er verzoeken binnen om vacatures op de website te zetten en ben je deelnemer bij een vergadering over de podcasts die in de planning staan. Aan het einde van je dag werk jij je projectplanning bij, om daarna gauw aan te sluiten bij de maandelijkse personeelsborrel. 

Functievereisten

Wij zoeken jou:


 • Als je een relevante opleiding op het gebied van marketing en/of communicatie hebt afgerond; of aantoonbare ervaring in de praktijk hebt opgedaan;
 • Als je sterk bent in de uitvoering maar ook tactisch niveau mee kan denken; - Als je creatief bent in schrift én nieuwe media (denk aan video, audio, podcasts); 
 • Als jij zowel volgens opdracht, binnen gestelde kaders kan werken maar ook op basis van ‘carte blanche’; - Als je vol enthousiasme de ontwikkelingen in het vakgebied volgt; 
 • Als je zelfstandig zaken kan aan te pakken maar ook goed kunt samenwerken; 
 • Als je goed kunt prioriteren, en bekend bent met projectmanagement;
 • Maar ook ruimte en flexibiliteit hebt in je planning om eens onverwacht af te wijken. 

Aanbod

Wij bieden een baan vol afwisseling bij twee prachtige musea. De sfeer binnen onze organisatie is laagdrempelig en je komt te werken in een hecht team met betrokken collega’s.


De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum-cao, dit houdt o.a. het volgende in;


 • Inschaling schaal 7 (€2547,- €3189,- bruto p.m. o.b.v. fulltime)
 • 194,4 vakantiedagen o.b.v. fulltime;
 • Je pensioen wordt goed geregeld;
 • 3,4% eindejaarsuitkering. 


Verder krijg je van ons de middelen om je werk goed mee uit te kunnen voeren, zoals een Macbook op kantoor, een Smartphone, en ruimte in en flexibiliteit om je werktijden in te delen.

Bedrijfsprofiel Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is een nationaal museum voor kunst van de middeleeuwen tot heden waar we jaarlijks een tiental grotere en ook kleinere tentoonstellingen organiseren met dagelijks rondleidingen, lezingen en andere activiteiten. De Museumfabriek is het familiemuseum van Enschede waar het draait om natuur, cultuur, techniek en wetenschap. Beide zijn we de musea van de verbeelding. “Want het is de verbeelding waarmee wij mensen vorm en betekenis geven aan onze wereld”. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Rijksmuseum Twenthe. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Lasondersingel 129
7514 BP ENSCHEDE
053 201 2000