Manager onderwijsontwikkeling

Het is ontzettend belangrijk dat onderwijs op het bedrijfsleven is afgestemd. De vraag vanuit het bedrijfsleven is bij REMO West-Twente maximaal afgestemd met het praktijkonderwijs. Hierin speel jij als Manager Onderwijsontwikkeling een belangrijke rol. Jij bent daarbij niet de inhoudelijke expert, maar de strategische en verbindende factor die het proces van onderwijsontwikkeling aanjaagt en stuurt!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-1-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Als manager onderwijsontwikkeling ben je medeverantwoordelijk voor het onderwijsbeleid en onderwijsuitvoering bij REMO. Jij brengt en houdt onderwijsinnovatie op gang en stuurt op kwaliteit van het onderwijs.
 • Je inventariseert de wensen, behoeften en ontwikkelingen van de technische sector, de (lid)bedrijven én de ontwikkelingen in de regio. Relevante ontwikkelingen vertaal jij naar onderwijs. Dit kan gaan om de doorontwikkeling en het verbeteren van bestaande opleidingen en cursorische activiteiten als het opbouwen van nieuwe opleidingen en cursorische activiteiten.
 • Je schakelt proactief met interne deskundigen op het gebied van o.a. onderwijsontwikkeling, personeelsbeleid, financiën, facilitair, marketing en communicatie.
 • Het opstellen van een visie voor de onderwijsprogramma’s, in samenwerking met experts uit het werkveld (onderwijs, bedrijfsleven en bedrijftakscholen).
 • Coachen en vakinhoudelijk begeleiden van collega's.
 • Opbouwen van relaties met het werkveld (regionaal en landelijk). REMO kent vele opleidingen en daarmee vele doelgroepen waarvoor je de gesprekspartner bent. Je adviseert ze in de verbetering van de ontwikkeling van medewerkers, met inzet van het onderwijsaanbod van REMO.

Functievereisten

 • Je beschikt over een relevante hbo- of wo-opleiding of hebt aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over onderwijskundig leiderschap en hebt een duidelijke visie op het onderwijs die in lijn ligt met REMO.
 • Je kunt anticiperen op veranderende onderwijsvragen en werkt nieuwe concepten en ideeën uit.
 • Je bent communicatief sterk en vaardig in het coachend en teamgericht leidinggeven. Je kunt in dialoog met het team bouwen aan vernieuwend techniekonderwijs.
 • Je bent besluitvaardig met aandacht voor het proces.
 • Je bent een netwerker (bedrijven en onderwijs) met bij voorkeur al een stevig netwerk in het werkveld.
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht en beschikt over de noodzakelijke financiële skills voor het leveren van input voor begrotingen, het sturen op budgetten en het formatiebeleid.

Aanbod

Je werkt nauw samen met een enthousiast en betrokken team van praktijkopleiders van REMO West-Twente en met docenten van het ROC van Twente. Onze werkplek is een modern praktijkcentrum. Dit jaar zijn wij gestart met een grote verbouwing om onze faciliteiten verder uit te breiden. Zie jij jezelf al werken in ons compleet (ver)nieuw(d)e pand?


Bij REMO ben je verzekerd van een dynamische baan binnen een groeiende organisatie, met ruimte voor eigen initiatieven. Vanuit onze passie voor techniek dragen we allemaal ons steentje bij aan de ontwikkeling van onze kennisinstelling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de cao kleinmetaal. Daarnaast bieden we je een marktconform salaris en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel REMO

REMO West-Twente is een vereniging van 90 bedrijven en beschikt over een eigen praktijkcentrum waarin jongeren, zij-instromers en werkenden succesvol worden opgeleid in de techniek. Dit gebeurt in samenwerking met het ROC van Twente en het bedrijfsleven. De theorie en praktijk van de opleidingen worden afgestemd op de razendsnelle ontwikkelingen van de arbeidsmarkt, de wensen en behoeften vanuit het bedrijfsleven.


Ons team bestaat uit een kleine hechte groep van 12 medewerkers, met een platte structuur. Jij opereert direct onder de algemeen directeur. Je kunt de bedrijfscultuur van onze dynamische, snelgroeiende onderwijsinstelling omschrijven als informeel en laagdrempelig.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van REMO Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Reggesingel 50
7461 AK RIJSSEN
0548 - 515152