Programmamanager Inkoop

Ga jij het verschil maken voor onze jeugdige inwoners van Twente? En werk jij graag in een dynamische omgeving? 

Als je ook nog graag met veel verschillende mensen samenwerkt dan is programmamanager Inkoop bij Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT) misschien wel jouw droombaan! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
23-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In Twente werken gemeenten samen aan goede, beschikbare en betaalbare hulp voor jeugdigen, ouders en gezin. 

In de Regiovisie Jeugdhulp Twente staat beschreven hoe aanbieders, professionals en gemeenten in de aankomende jaren vanuit samenwerking de sociale basis naar een hoger plan gaan tillen. Zij hebben met elkaar afgesproken dat iedere jeugdige in Twente toekomstperspectief heeft om naar uit te kijken en trots op te zijn. 


Eén van de lijnen vanuit deze Regiovisie is de nieuwe inkoop van Jeugdhulp per 1 januari 2025. De regio is in maart 2022 gestart met een inkoopproces waarin we opgavegericht en pragmatisch toewerken naar de nieuwe inkoop van de Jeugdhulp. De 14 Twentse gemeenten zijn de opdracht gevende gemeenten voor dit inkooptraject. 


Wij zoeken een programmamanager die deze inkoop verder wil leiden en daarbij ook ingezet kan worden als projectleider voor projecten die gerelateerd zijn aan deze inkoop.


Functieomschrijving

Als programmamanager Inkoop ben jij vanuit OZJT integraal verantwoordelijk voor de verschillende projecten binnen het regionale programma Inkoop van de Jeugdhulp. 

Je stuurt op resultaat, samenhang, integraliteit, timing en tempo van de deelopdrachten binnen de gestelde kaders (strategie en planning). 

Je stemt af met stakeholders en je legt bestuurlijk en ambtelijk verbinding met de deelnemende gemeenten. Verder bereid je in samenwerking met de projectleiders bestuurlijke besluitvorming voor en zie je toe op de juiste besteding van de beschikbare middelen binnen budget. Je volgt actief de doorontwikkeling en innovatie van de jeugdhulp regionaal en landelijk en implementeert dit in je werkwijze.

Functievereisten

Jouw kwaliteiten

 • Je bent ondernemend, proactief en resultaatgericht.
 • Je bent communicatief vaardig en beschikt over overtuigingskracht.
 • Je mobiliseert en stuurt en weet je omgeving te enthousiasmeren.
 • Je bent organisatiesensitief en je beweegt je gemakkelijk in een politiek bestuurlijke omgeving. 
 • Je bent in staat om te gaan met weerstand en tegengestelde belangen.
 • Je bent een verbinder, en creatief in het omgaan met en behartigen van de belangen van de verschillende betrokken partijen. 


Wij vragen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Kennis van en ervaring met aanbesteding in het sociaal domein, en in het bijzonder de Jeugdwet is een pré;
 • Ervaring binnen een overheids- of zorgorganisatie is een pré
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen 

Aanbod

 • Een contract voor 32 uur per week. In eerste instantie voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.
 • Detachering behoort eventueel tot de mogelijkheden.
 • Een salaris op basis van 36 uur, schaal 12 van minimaal € 4.781,- en maximaal  € 6.470,- bruto per maand, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden of flexibel in kunt zetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Ruimte om je werktijden flexibel in te delen en deels vanuit huis te werken, incl. thuiswerkvergoeding.
 • Reis je met het OV? Ons Twentehuis bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station. 
 • SamenTwente heeft een actieve personeelsvereniging waarvan je lid kunt worden
 • Ruimte voor cursussen/trainingen

Bedrijfsprofiel Regio Twente

Regio Twente Zoals iedereen in de regio heeft u waarschijnlijk dagelijks met ons te maken. U stuit op wegwerkzaamheden, u leest over de arbeidsmarkt of u zoekt een mooie wandel- of fietsroute voor het weekend. Regio Twente is direct en indirect betrokken bij allerlei regionale ontwikkelingen. Met een groot aantal partners werken wij aan een vitaal Twente. Zo komt u ons dus ongemerkt heel vaak tegen. Kern van de Regio Regio Twente werkt aan projecten, verdeeld over twee domeinen: Gezondheid en Leefomgeving. De veertien gemeenten realiseren deze projecten samen, in nauw overleg met Zwolle als provinciale hoofdstad, de politiek in Den Haag en de Europese Unie in Brussel. De kern van Regio Twente is dan ook: samenwerking. Onze plannen voor de komende jaren staan in de Agenda van Twente. Een nationaal en internationaal overzicht van de regionale toekomst.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Samen Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543