Artsen die zich inzetten voor onze Twentse Jeugd

Regio Twente is op zoek naar (jeugd)artsen die ons team willen komen versterken. Of je nu jeugdarts bent, werkt als arts in een ander vakgebied (bijv. huisartsgeneeskunde of ziekenhuisspecialisme) of net als basisarts start op de arbeidsmarkt. Je bent van harte welkom om kennis met ons te komen maken. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-1-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Zet je in voor het zo gezond mogelijk opgroeien en ontwikkelen van alle kinderen in Twente!


Arts voor de jeugdgezondheid

Werken als arts voor ons houdt in dat je specialist bent op gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid van de opgroeiende jeugd.


Je richt je zowel op het individu als op het collectief. Je onderzoekt, interpreteert en bevordert de gezondheid. Je verricht gezondheidsonderzoeken, screent en vaccineert. Collectief gezien leg je verbinding tussen de wereld waarin kinderen opgroeien en de (para) medische wereld. Je reikt antwoorden en interventies aan. Je signaleert lacunes in zorg voor kinderen en ouders in het algemeen en kwetsbare kinderen en ouders in het bijzonder. Hiervoor is het nodig dat je participeert in relevante netwerken. Ook heb je vaak een specifiek aandachtsgebied waar jij je voor inzet. Zoals kindermishandeling, armoede, schoolaanwezigheid.


We kennen verschillende werkvelden

 • Baby’s en peuters
 • Basisonderwijs
 • Voortgezet onderwijs
 • Jong volwassenen
 • Speciaal onderwijs


Werk je graag met baby’s en peuters dan zie je de kinderen op onze consultatiebureaus. Je bent het vaste gezicht voor het gezin en ziet de kinderen met enige regelmaat op het consultatiebureau om onder andere de ontwikkeling van kinderen te volgen, het rijksvaccinatieprogramma uit te voeren en met ouders te spreken over eventuele vragen of zorgen.


In het basisonderwijs en voortgezet onderwijs werk je meer vraaggericht en zie je kinderen vooral als er zorgen bij ouders of school zijn. De doktersassistente of jeugdverpleegkundige ziet in de schoolgaande leeftijd de kinderen op vaste leeftijden waarna de arts wordt ingezet indien nodig.


Als expert lever je ook een belangrijke bijdrage als het gaat om de aanwezigheid van kinderen op school. Uiteraard werk je hierin niet alleen. Voor een zo compleet mogelijk beeld en integraal plan stem je af met school, hulpverleners en andere betrokkenen. Onze jeugdartsen hebben ook een belangrijke rol in het speciaal onderwijs en het MBO. Hier speelt vaak complexe problematiek wat je werk meer diepgang geeft.


Natuurlijk samen!

Je werkt samen in een vorm die past en vertrouwd voelt. Een vorm die voortbouwt op wat er bij dit specifieke kind/jongere en diens omgeving al aanwezig en helpend is. Voor het individuele kind leg je als arts verbinding tussen de verschillende leefdomeinen; door af te stemmen met (voor)school, hulpverleners en andere betrokkenen. Voor een zo compleet mogelijk beeld en integraal plan.


Collectief gezien leg je verbinding tussen de wereld waarin kinderen opgroeien en de (para) medische wereld. En tussen de maatschappij en de politiek die beslissingen neemt die van invloed zijn op de toekomst waarin kinderen opgroeien.


Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Jeugdgezondheid (JGZ) van GGD Twente. JGZ werkt in alle 14 Twentse gemeenten, met verschillende teams. Elk team bestaat uit jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten en cb-assistenten. Een team is zelfregulerend en verantwoordelijk voor de dienstverlening in het eigen werkgebied. Kenmerkend voor de teams is het enthousiasme en de betrokkenheid met elkaar, maar ook naar de ouders en kinderen. 

Functievereisten

Wij zijn op zoek naar (jeugd)artsen die ons team willen komen versterken. Of je nu jeugdarts bent, werkt als arts in een ander vakgebied (bijv. huisartsgeneeskunde of ziekenhuisspecialisme) of net als basisarts start op de arbeidsmarkt. Je bent van harte welkom om kennis met ons te komen maken. 

Aanbod

 • Een professionele werkomgeving en deskundige, gepassioneerde collega’s.
 • Een stabiele werkomgeving met duidelijke afbakening van taken.
 • In overleg met jou stemmen we af in welke werkvelden (leeftijdsgroepen) je graag aan de slag gaat.
 • Gunstige werk-privé balans omdat je bij ons regelmatige werktijden hebt en ook makkelijker in deeltijd kan werken.
 • Het salaris wordt bepaald op basis van jouw profiel en ervaring en is maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12) voor een fulltime werkweek (36 uur).
 • Naast het salaris zijn er ook interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek.
 • Je krijgt alle ruimte om je talenten en kwaliteiten verder te ontplooien, ontdekken en te ontwikkelen. Opleiding tot jeugdarts KNMG behoort tot de mogelijkheden.
 • Standplaats in overleg; in een van de 14 Twentse gemeenten.

Bedrijfsprofiel Regio Twente

Werken bij GGD Twente is werken ín Twente..

Laat je niet weerhouden te reageren als je (nog) niet woonachtig bent in Twente.

Gezondheid is belangrijk in Twente. De toepassing van technologie in de zorg is een speerpunt. Zorginnovatie en kennisontwikkeling hebben in Twente een hoge prioriteit. Bijvoorbeeld Universiteit Twente met zijn Technisch Medisch Centrum, of de Twentse Zorg Academie, hét regionale innovatieve centrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie.


Nergens beter dan in Twente kun je onthaasten. Twente is een schitterend recreatie-, fiets- en wandelgebied. In onze steden en dorpen vind je volop gezellige horeca om te ontspannen met een hapje en een drankje. Met de directe intercity-verbinding met Utrecht en Amsterdam, en de A1 snelweg die dwars door Twente loopt, is de rest van Nederland altijd dichtbij.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Regio Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543