Forensisch arts

GGD Twente zoekt een geregistreerd forensisch arts die op ZZP-basis bij hen wil werken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-1-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Een veelzijdig beroep, in een prettige werkomgeving, met een gedreven team van collega’s, tegen een uitstekende honorering, met toeslagen voor avond- nacht- en weekenden. 


Het werk is boeiend, uitdagend, verantwoordelijk en veelomvattend.

Het werk van een forensisch arts bij GGD Twente loopt uiteen van het verrichten van lijkschouwingen, het opstellen van letselverklaringen en het doen van zedenonderzoeken. Ook heb je te maken met slachtoffers van gewelds- of zedenmisdrijven, en met hun directe omgeving of hun nabestaanden. Daarnaast krijg je te maken met de zorg voor mensen op het arrestantencomplex, waarbij je je onder meer bezighoudt met huisartsgeneeskunde, verslavingszorg en psychiatrie.


Het uitvoeren van lijkschouwingen bij niet-natuurlijk overlijden is een van je belangrijkste taken. 

Je bent dan ook bekend met sporenonderzoek en forensische technieken en gebruikt deze kennis in je rapportages. Daarnaast voer je zedenonderzoek uit. Je weet bijvoorbeeld hoe je geweldsletsels bij slachtoffers kunt herkennen, beschrijven en interpreteren. In het kader van het strafrecht ben je verantwoordelijk voor het afnemen van lichaamseigen materiaal bij verdachten en slachtoffers.


Door het doen van lijkschouwingen draag je bij aan de opsporing van strafbare feiten en de besluitvorming om over te gaan tot strafvervolging. Dat is niet alleen belangrijk voor het voorkomen van misdrijven, maar ook voor het verwerkingsproces van nabestaanden van slachtoffers.


Als forensisch arts werk je in opdracht van politie, justitie en gemeenten. Je werkt samen met allerlei partijen. Bijvoorbeeld met ketenpartners als Veilig Thuis, de politie, het openbaar ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), huisartsen, de GGZ, het Centrum Seksueel Geweld en verslavingszorg. 


Op onze website lees je meer over forensische geneeskunde en hoe het is om als forensisch arts bij ons te werken.

Functievereisten

 • Je bent een BIG geregistreerd arts, én je bent geregistreerd als forensisch arts;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs;
 • Bij een melding moet je binnen één uur op de betreffende locatie in Twente aanwezig zijn. 
 • Indien dit niet mogelijk is, nodigen we je toch uit om te reageren. 
 • Woon je verder weg dan een uur rijden van ons af, dan bieden we jou een hotelovernachting aan.  


Aanbod

 • Een uitstekende honorering, met toeslagen voor avond- nacht- en weekenden.
 • Een prettige werkomgeving, met een gedreven team van collega’s.
 • Een uitdagende afwisselende functie die je goed kunt uitoefenen naast een bestaande (parttime) functie, het gaat vooral om nacht- en weekenddiensten.
 • 6-7 diensten gemiddeld per maand. 
 • Werken in ons mooie Twente. Je bent veel onderweg en zult veel van het Twentse landschap en haar vriendelijke inwoners zien. 
 • Bij serieuze belangstelling kan je een dag meelopen met één van onze forensisch artsen. 


Bedrijfsprofiel Regio Twente

Het forensisch team

We werken op dit moment met een team van 9 forensisch artsen en 2 secretaresses. De artsen zijn bij toerbeurt, buiten kantoortijd, beschikbaar voor politie en justitie. Jouw inzet wordt met name gevraagd voor avond/nachtdiensten, weekenddiensten en incidenteel dagdiensten. Op basis hiervan worden de artsen ingeroosterd. Houd in ieder geval rekening met minimaal 8 weekenddiensten per jaar. Desgewenst kun je vaker ingeroosterd worden. 


Werken in Twente... waar wacht je nog op!

In Twente is het goed wonen en werken. Hier komen natuur, innovatie en zorgtechnologie samen. Twente is de meest ondernemende hightech regio van Nederland, met meer dan drieduizend hightechbedrijven en excellente kennisinstellingen. 


Gezondheid is belangrijk in Twente. De toepassing van technologie in de zorg is een speerpunt. Zorginnovatie en kennisontwikkeling hebben in Twente een hoge prioriteit. Bijvoorbeeld Universiteit Twente met zijn Technisch Medisch Centrum, of de Twentse Zorg Academie, hét regionale innovatieve centrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Twente is niet alleen in Nederland de top, maar ook internationaal staan we op de kaart als Smart Region.


Nergens beter dan in Twente kun je onthaasten. Twente is een schitterend recreatie-, fiets- en wandelgebied. 


De woningen in Twente zijn nog betaalbaar. Economisch gaat het Twente voor de wind. Je hebt een directe intercity-verbinding met Utrecht en Amsterdam. En door Twente loopt de A1, de snelweg waarmee de rest van Nederland altijd dichtbij is.


Twente is in alle opzichten een A1-locatie. Dus waar wacht je nog op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543