Ervaren omgevingsmanager Infrastructurele Projecten

Ben jij als ervaren omgevingsmanager op zoek naar uitdagende infraprojecten? Dan kun jij bij provincie Overijssel een prominente rol spelen in het verbinden van onze projecten met de omgeving.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
5-9-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als ervaren omgevingsmanager word je verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement in één van onze nieuwbouw- en vervangingsprojecten van de provinciale infrastructuur. Je voert regie in grotere en complexe infrastructurele projecten. Dit kan zijn in één van onze investeringsprojecten. Hierbij kun je denken aan projecten zoals de Zwartewaterbrug, knooppunt Raalte, N760.


Met jouw ervaring ben je een waardevolle rolhouder in het IPM-team en volwaardige partner voor de projectleider. Je hebt de voelsprieten om signalen uit de omgeving op te vangen, zodat je moeiteloos in gesprek blijft. Daarbij behoud je altijd het overzicht, zelfs in uitdagende situaties. Je informeert betrokkenen over plannen en haalt daarbij ook wensen en eisen op die vertaald worden naar contracteisen en meegenomen kunnen worden in de realisatie van het project. Als omgevingsmanager ben je het gezicht voor de omgeving en zorg je voor adequate informatievoorziening. Je sluit het projectteam tijdig aan, bij relevante zaken die in de omgeving spelen en raakvlakken hebben met het project.


Jij kan écht impact maken. En dat in een dynamisch krachtenveld. Je hebt continu zicht op de impact van jouw werk op andere vakgebieden, maar ook op politiek-bestuurlijk vlak. Als ervaren omgevingsmanager werk je op verschillende niveaus samen met belanghebbenden en overbrug je complexe belangentegenstellingen. Je creëert middellange termijn plannen die van invloed zijn op de doelstellingen van zowel interne als externe partijen en houdt rekening met onzekere factoren.


Naast je projecten draag je bij aan de ontwikkeling van het omgevingsmanagement voor onze projecten. Ook initieer je actuele thema's, zoals het inspelen op veranderende wetgeving en de inzet van burgerparticipatie binnen onze projecten.


Kortom: in deze baan kun jij écht het verschil maken in het verbinden van jouw infrastructurele projecten met de omgeving.

Functievereisten

Als omgevingsmanager speel jij een cruciale rol in het succes van onze projecten. Wij zoeken daarom een gedreven professional zoals jij, die met passie en vaardigheden stevig kan bijdragen aan de ontwikkeling van onze provincie.


Jouw kennis en expertise maken jou dé geschikte kandidaat voor deze uitdagende rol als omgevingsmanager. Jij hebt daarom het volgende:

  • Aantoonbaar hbo+/ wo-niveau.
  • Bewezen track record van ruime ervaring als omgevingsmanager.
  • Werkervaring binnen infrastructurele projecten in zowel de planstudiefase, voorbereidings- en de realisatiefase.
  • Je bent bekend met conditionerende werkzaamheden, zoals vergunningen- en ruimtelijke ordeningsprocedures, grondverwerving en kabels & leidingen.


Werken binnen de overheid is jou op het lijf geschreven. Je navigeert moeiteloos door complexe context en kunt jouw projecten afstemmen op de belangen van zowel interne als externe belanghebbenden. Resultaten boeken is jouw tweede natuur, en je begrijpt als geen ander hoe cruciaal omgevingsmanagement is voor het succes van projecten. Jij hebt het instinct om signalen uit de omgeving op te vangen en weet altijd het gesprek gaande te houden. Het smeden van samenwerkingsstructuren zit in jouw DNA. Je kunt verschillende belangen, ambities en posities inschatten en hebt het vermogen om tot consensus te komen, zelfs in uitdagende situaties.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

  • een salaris van minimaal €3.935,54 en maximaal €5.564,56 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Welkom bij het expertiseteam van Project Advies binnen de afdeling Wegen en Kanalen (WKPA). In ons team word je omringd door deskundige collega's op het gebied van projectbeheersing, planning, risicomanagement en contractmanagement. We zijn een divers team van ruim 35 professionals die klaar staan om samen met jou de provinciale infrastructuur naar een hoger niveau te tillen. Sluit je aan bij onze vakkundige collega's, zoals Johannes Vermeulen, Sander Buijze en Mathilde Palma van het cluster omgevingsmanagement. Dan bouwen we samen verder aan een betere toekomst voor de prachtige provincie Overijssel. Wil je alvast een voorproefje van ons werk? Bekijk dan deze inspirerende video vol met uiteenlopende projecten. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899