Beleidsmedewerker Participatie

Provincie Overijssel is op zoek naar een Beleidsmedewerker Participatie. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
25-9-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het nieuwe coalitieakkoord stimuleert actieve participatie van inwoners, partners en medeoverheden bij beleidsvorming en maatschappelijke initiatieven. Hierdoor zijn er twee nieuwe functies ontstaan op het gebied van participatie, waaronder die van beleidsmedewerker participatie. In deze uitdagende rol werk je nauw samen met de participatieadviseur en draag je bij aan een gestructureerde participatieaanpak voor projecten, programma's en beleidsontwikkelingen binnen de provincie Overijssel.


Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van participatiebeleid dat aansluit bij de nieuwe Omgevingswet. Dit beleid zal dienen als leidraad voor alle participatietrajecten binnen de provinciale organisatie. Daarnaast analyseer je problematieken die van invloed zijn op in- en externe processen en kom je met creatieve oplossingsrichtingen.


Als beleidsmedewerker participatie ondersteun je collega's die een rol spelen in participatietrajecten, en zorg je ervoor dat zij hun taken effectief kunnen vervullen. In samenwerking met het team organiseer je participatiebijeenkomsten en interactieve sessies, waarbij je innovatieve communicatiemiddelen inzet om de betrokkenheid van alle stakeholders te waarborgen. Samen met het Communicatieteam zorg je voor een effectieve en passende communicatie rondom participatietrajecten.

Functievereisten

Als beleidsmedewerker participatie bij provincie Overijssel ben jij de enthousiaste en gedreven professional die we zoeken. Jouw profiel omvat:

 • minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding;
 • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met advisering in een bestuurlijk complexe context;
 • ervaring met participatietrajecten binnen de overheid;
 • kennis van en ervaring met het organiseren en begeleiden van informatieavonden, dialoogsessies en inspraaksessies;
 • sterke samenwerkingsvaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken met verschillende disciplines;
 • stressbestendigheid en bereidheid om buiten reguliere kantooruren te werken als dat nodig is;
 • affiniteit met en kennis van de veranderingen die de omgevingswet met zich meebrengt;
 • ervaring als communicatieadviseur is een pre, maar geen vereiste.


Herken jij jezelf in dit profiel? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren naar deze mooie functie van beleidsmedewerker participatie. Samen bouwen we aan een inclusieve en participatieve toekomst voor onze provincie!

Aanbod

Een inspirerende werkomgeving waar jij het beste uit jezelf kunt halen. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • Een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je gaat aan de slag bij de afdeling Bestuurs- en Concernzaken, één van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. De afdeling is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega’s draag je het profiel van provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving. 


De afdeling bestaat uit zeven teams: Leiding, Control & Advies, Bestuur, Communicatie, Kabinet, Strategie en Ondersteuning.


Deze functie valt onder team Communicatie. Een team dat in gezamenlijkheid volop in ontwikkeling is, en bestaat uit de clusters communicatieadvies programma’s en projecten, webteam, newsroom, interne communicatie, traffic en het jongerenprogramma Overijssel Doet Mee.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899