Senior Beleidsadviseur Kabinet CdK

Ben jij een ervaren beleidsadviseur met uitstekende regievaardigheden en een scherp oog voor bestuurlijke processen? Heb je affiniteit met vraagstukken rondom asiel, regietafels en beleidsontwikkeling? Dan is de rol van Senior Beleidsadviseur Kabinet CdK bij de provincie Overijssel jouw volgende uitdaging!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-9-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Senior Beleidsadviseur Kabinet CdK bij de provincie Overijssel. De Commissaris van de Koning heeft als Rijksorgaan een taak om actief toe te zien op de verdeling van asielzoekers/statushouders over de provincie Overijssel. In deze rol speel je een cruciale rol in het besluitvormingsproces met betrekking tot onderwerpen als asiel, regietafels en andere relevante beleidsonderwerpen. Samen met gemeenten, regio's, ministeries en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) werk je aan het coördineren en stroomlijnen van besluitvormingsprocessen. Jouw expertise en betrokkenheid zijn essentieel om zaken als asielplekken, aantallen gerealiseerde plekken voor noodopvang, asielzoekers en statushouders in Overijssel in goede banen te leiden.


Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van bestuurlijke overleggen voor de Commissaris van de Koning. Of het nu gaat om asielzaken, actuele beleidsonderwerpen of andere overlegsituaties, jij zorgt voor een gedegen voorbereiding en coördinatie. Je speelt ook een belangrijke rol bij het inhoudelijk voorbereiden van officiële bezoeken van de CDK aan gemeenten binnen de provincie, waarbij jouw expertise en betrokkenheid bijdragen aan het succes van deze bezoeken.


Daarnaast kun je worden ingezet voor de inhoudelijke behandeling van ombudsverzoeken voor de Commissaris van de Koning. Met jouw grondige analyse en probleemoplossend vermogen draag je bij aan het vinden van passende oplossingen.


In de rol van Senior Beleidsadviseur CdK ben je verantwoordelijk voor:

 • Het geven van bestuurlijk advies en het regisseren van besluitvormingsprocessen van de Commissaris van de Koning bij Rijksorgaan taken met betrekking tot asiel en vluchtelingen.
 • Het strategisch opstellen van inhoudelijke annotaties, en het begeleiden bij overleggen ten behoeve van de CdK.
 • Het fungeren als inhoudelijk Secretaris van de Provinciale Regietafel Asiel (4 of 5 keer per jaar).
 • Het dienen als aanspreekpunt voor gemeenten, COA, veiligheidsregio's en ministeries met betrekking tot vragen over locaties voor asielzoekers en statushouders.
 • Het inhoudelijk voorbereiden van werkbezoeken van de Commissaris van de Koning aan gemeenten, bedrijven en instellingen binnen de provincie.


Als jij klaar bent voor een uitdagende functie waarin je jouw beleidsadviesvaardigheden kunt inzetten en een belangrijke rol kunt spelen in de besluitvorming omtrent asiel en beleidsontwikkeling, dan nodigen we je uit om te solliciteren als Senior Beleidsadviseur Kabinet CdK bij de provincie Overijssel!

Functievereisten

Je herkent je in de volgende punten:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding in de richting van bestuurskunde, rechten of een vergelijkbare generalistische studie, waardoor je beschikt over de benodigde kennis en analytische vaardigheden om complexe beleidsvraagstukken aan te pakken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring bij een gemeente, ministerie of andere overheidsinstelling, (bij voorkeur met betrekking tot vluchtelingen/asielzaken, waardoor je bekend bent met relevante wet- en regelgeving en de uitdagingen op dit gebied).
 •  Je hebt een proactieve houding en het vermogen om zelfstandig met burgemeesters en andere belangrijke stakeholders te schakelen, waarbij je in staat bent om effectieve samenwerkingsverbanden op te bouwen en draagvlak te creëren.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en bent in staat om snel en doelgericht te handelen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, waarmee je in staat bent om bestuurlijk gevoelige teksten te schrijven en complexe informatie begrijpelijk over te brengen naar verschillende doelgroepen.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

 • een salaris van minimaal €4.466,67 en maximaal €6.323,27 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.  Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet; 
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
 • een dienstverband voor 28- 32 uur per week, voor de duur van 2 jaren, daarna kunnen we bezien of een vast dienstverband (bij de Eenheid BC) mogelijk is.  
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.   

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Als medewerker beleidsuitvoering Kabinet maak je deel uit van Team Kabinet. Team Kabinet ondersteunt de Commissaris van de Koning in zijn Rijkstaken die hij uitoefent zoals bij burgemeestersbenoemingen, protocollaire zaken, externe betrekkingen, veiligheid en crisisbeheersing, relaties internationaal en dergelijke zaken. Het team bestaat uit 13 medewerkers die zeer collegiaal en flexibel samenwerken om de bestuurder te ondersteunen en te zorgen dat alles goed verloopt. Het team richt zich vooral op externe relaties en wordt ook wel de "buitenboordmotor" van de provincie genoemd. Team Kabinet maakt deel uit van de afdeling Bestuurs- en Concernzaken, één van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel, die ervoor zorgt dat bestuur, organisatie, partners en inwoners van Overijssel goed met elkaar verbonden zijn.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899