Toezichthouder bruggen en sluizen

Ben jij een monteur met een scherp oog voor veiligheid en kwaliteit en zoek je meer verdieping in je werk? Dan kun je bij provincie Overijssel aan de slag in deze toezichthoudende functie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-9-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als toezichthouder bruggen en sluizen zorg je ervoor dat er zo vlot en veilig mogelijk over onze (vaar)wegen gereisd kan worden. Je werkt aan het operationeel houden én verbeteren van onze installaties. Dit doe je vooral gericht op de elektrotechnische installaties van de bruggen en sluizen.


Jij komt in actie als er een storing is van een brug, sluis, lichtmast of verkeersregelinstallatie. Je hebt contact met de aannemer en zorgt er samen voor dat de storing wordt opgelost. Jij houdt altijd goed overzicht op je taken en prioriteiten. Hierin volg je de juiste processen. Je geeft goedkeuring aan het uit te voeren werk en zorgt voor de prestatiebeoordeling. Verder denk je na over oplossingen en zoekt een weg om dit in onze bestekken te realiseren. Vervolgens neem je installaties weer af van de aannemer. Je bedenkt wat de mogelijke risico’s zijn en zorgt dat hier daadwerkelijk wat mee gebeurt. 


Ook denk je mee bij projecten, zoals bijvoorbeeld groot onderhoud van bruggen. Welke eisen worden hieraan gesteld? Hoe kunnen we dit goed beheren en uitvoeren?  


Daarnaast werk je via een piketdienst mee (ca. 17 keer per jaar) aan het oplossen van storingen op bruggen en sluizen buiten werktijd.


Je werkt door de hele provincie, maar hebt ook de mogelijkheid om thuis te werken of op het provinciehuis in Zwolle. Het team komt samen bij het steunpunt in Wanneperveen.

Functievereisten

Met jouw grote interesse in bruggen en sluizen, wil jij de toekomst hiervan helpen vormgeven.


Daarom vragen we  het volgende van je:

 • een afgeronde opleiding in elektrotechniek op minimaal mbo-4 niveau;
 • kennis van de NEN3140 en NEN1010;
 • ervaring in het vastleggen van gegevens;
 • je bent digitaal vaardig en past nieuwe technieken met veel plezier toe. 
 • Een opleiding tot Installatie/werkverantwoordelijke is essentieel om bij ons te volgen, zodat jij je werk goed kan uitoefenen.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €2.448,23 en maximaal €3.439,83 (schaal 7) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je komt te werken in het team Verkeer en Infrabeheer, wat bestaat uit ongeveer 50 collega’s. Het team is onderdeel van afdeling Wegen en Kanalen.


Je werkt samen met 2 collega toezichthouders. Verder werk je nauw samen met weginspecteurs, experts en aannemers. Als team werk je aan de dagelijkse beschikbaarheid van bruggen, sluizen en andere installaties, zoals openbare verlichting, pompputten, informatiesystemen en wildovergangen. Het team is erg betrokken en gedreven om het samen op te lossen. De samenstelling van het team is een goede mix van ervaring en vernieuwing.


Daarbij zijn we hard op weg om nieuwe technieken en systemen waar nodig en mogelijk te implementeren. Hierbij kun je denken aan het slimmer en efficiënter maken van het werk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899