Jurist Provinciaal Programma Landelijk Gebied

Wil jij als jurist werken aan de transitie van het landelijk gebied? En vind je jouw ontwikkeling en een deskundig team belangrijk? Dan zoekt de Provincie Overijssel jou als nieuwe collega!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
9-8-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Overijssel werkt aan een programma voor het landelijk gebied (PPLG) met ambitieuze doelen op het gebied van natuur, waterkwaliteit en klimaat. Belangrijke voorwaarden zijn perspectief voor de landbouw en sociale en economische kracht van het landelijk gebied.


Als jurist voor het Provinciaal Programma Landelijk Gebied ben je de schakel tussen programmaleiders, beleidsmakers, juristen op allerlei plekken in de organisatie én de uitvoering. Je zorgt dat er voor het programma een goed gevulde instrumentenkoffer is met ruimtelijke instrumenten, beleidsregels voor vergunningen, subsidieregelingen, een kader voor schadevergoeding etcetera. Bij het vertalen van de doelen naar een gebied denk je mee in het analyseren van de mogelijkheden en het uitzetten van lijnen. En vaak ook zul je werken aan een concrete casus van bijvoorbeeld een procedure bij de Afdeling over een inpassingsplan (of projectbesluit), of een verzoek om schadevergoeding.


Je geeft juridisch advies in het programmateam en aan anderen in de organisatie. Soms adviseer je rechtstreeks aan Gedeputeerde Staten of individuele bestuurders. Je adviseert in hoge mate zelfstandig en hebt een expertrol; de functie vraagt brede juridische kennis waarbij je dikwijls nieuwe wegen moet onderzoeken.

Functievereisten

Als jurist voor het Provinciaal Programma Landelijk Gebied adviseer je effectief en denk je in mogelijkheden. Je weet je te verplaatsen in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je beantwoordt niet alleen vragen die worden gesteld maar handelt pro actief. Je bent goed in het opbouwen van relaties.


Verder:

  • beschikt je over een afgeronde academische opleiding en heb je meer dan 6 jaar werkervaring als juridisch adviseur;
  • heb je een brede kennis en ervaring op relevante rechtsgebieden zoals ruimtelijke ordening, natuurbeschermingsrecht, waterwetgeving, planschade en nadeelcompensatie, onteigeningsrecht, staatssteun en/of landinrichting;
  • ben je omgevingsbewust en beschik je over politieke sensitiviteit.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

  • een salaris van minimaal €4.466,67 en maximaal €6.323,27 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;  
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.  

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de provincie. De circa 20 medewerkers geven juridisch advies en/of zijn verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften of aansprakelijkstellingen. Specialismen zijn in het team verdeeld. Daarbij houden we rekening met kennis en ervaring en met interesse en ambitie.


Je werkt kunt jezelf scherpen aan de deskundigheid van bijvoorbeeld Lennart, Anne en Noah, de bezwaarjuristen Roos en Joanne of programmajurist Ronald. Gerben geeft leiding aan het team, waar de sfeer werkgericht en collegiaal is. Plezier en humor zijn belangrijk.


Vanuit deze ‘basis’ werk je intensief samen met de collega’s uit het programma PPLG zoals beleidsonderzoeker Klaas, programmamanager Patricia en programmacontroller Henk.


Het team Juridische Zaken maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, een van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. De afdeling Bedrijfsvoering telt ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over teams Financiën, HR, Informatievoorziening & Digitalisering, Faciliteiten en Juridische Zaken. De collega’s in de afdeling zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899