Beleidsadviseur Natuur

De provincie Overijssel is op zoek naar een Beleidsadviseur Natuur. Bekijk de vacature voor meer informatie. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
30-5-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Het team Natuurbeleid ontwikkelt beleid en plannen voor soorten en gebieden. Dit doen we onder andere voor Natura 2000 gebieden, het Natuurnetwerk Nederland, basiskwaliteit natuur en beschermde soorten.  Als beleidsadviseur ontwikkel je natuurbeleid. Ook  zorg je ervoor dat het natuurbeleid goed geborgd is in de grotere visies en programma’s, zoals de omgevingsvisie en het Provinciaal Programma Landelijk Gebied. Je draagt daarnaast bij aan de toetsing van beleid van partners aan ons eigen natuurbeleid. Voorbeelden zijn het Hoogwaterbeschermingsprogramma en het programma Integraal Riviermanagement. Als beleidsadviseur heb jij  overzicht over wat er speelt in het team op de beleidsonderwerpen en weet je de verbinding te leggen collega’s in het team maar ook met de verschillende afdelingen in de organisatie. Ook heb je een rol als projectleider voor de grotere beleidsdossiers binnen het team.


Dit alles doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt nauw samen met de andere beleidsmedewerkers in het team en helpt anderen waar nodig met jouw kennis en ervaring. Je denkt mee met onze strategen binnen de afdeling, met programmaleiders voor ons programma Natuur voor Elkaar, de Ontwikkelopgave Natura 2000, het Provinciaal Programma Landelijk gebied en de bossenstrategie. Ook weet je de juiste kennis en informatie naar boven te halen bij collega’s binnen en buiten het team en deze te vertalen naar heldere adviezen en beleidsnota’s.


Deze functie doet een sterk beroep op je adviesvaardigheden. Jij hebt kennis van zaken en een goede antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je schrijft regelmatig stukken voor Gedeputeerde staten en Provinciale staten.

Functievereisten

Heb jij er plezier om in verschillende processen tegelijkertijd je inbreng te leveren en ben jij een vasthoudend en verbindend iemand? Dan is deze rol echt iets voor jou!


Je hebt al een aantal jaar ervaring met het adviseren op het gebied van natuur binnen een bestuurlijke organisatie. Daarnaast heb je het vermogen om in je adviezen de verschillende belangen en opgaven in het landelijk gebied met elkaar te verbinden. Ook heb je goed gevoel voor ontwikkelingen in de samenleving. Je zoekt graag contact met (vertegenwoordigers) van inwoners in Overijssel, gemeenten, waterschappen en andere in- en externe doelgroepen en bouwt daardoor een interessant netwerk op. En minstens zo belangrijk is relativeringsvermogen en gevoel voor humor.


Daarnaast heb je:

  • een afgeronde wo opleiding bijvoorbeeld richting biologie, ecologie, natuurbeheer of vergelijkbaar;
  • minimaal 4 jaar ervaring met het leiden van projecten of beleidsdossiers;
  • kennis van natuurbeleid en -wetgeving.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

  • een salaris van minimaal €4.466,67 en maximaal €6.323,27 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring. Functioneer je nog niet op schaal 12 niveau, dan behoort inschaling in schaal 11 ook tot de mogelijkheden;
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Overijssel Een prachtige provincie om te wonen, te werken en om te recreëren. Met voldoende werk en ruimte om te ondernemen. Fraaie natuur in een plezierige omgeving. Overijssel zorgt dat de wegen niet dichtslibben, innovaties kansen krijgen, het openbaar vervoer goed functioneert en dat er goede voorzieningen zijn in de stad én op het platteland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899