Medewerker Financieel Beheer

Ben jij op zoek naar de next step in jouw finance carrière én wil jij vanuit jouw rol met ons meewerken aan onze maatschappelijke opgaven? Dan past de functie van medewerker Financieel Beheer bij Provincie Overijssel perfect bij jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-5-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

In deze functie ben je financieel deskundige en vraagbaak. Je adviseert en ondersteunt de afdelingen binnen de organisatie op financieel vlak. Je bent, samen met jouw collega’s, verantwoordelijk voor de financiële administratie en alle daarbij behorende ins en outs.


Wat houdt dit precies is?

 • Jij zorgt er voor dat de financiële administratie tot in de puntjes en komma’s kloppend én actueel is.
 • Je zorgt voor het vastleggen van verplichtingen voor verstrekte subsidies en opdrachten.
 • Jij zorgt ook voor het vastleggen en bewaken van vorderingen.
 • Je draagt bij aan het continu verbeteren van onze processen.


Bij de functie ben je niet alleen bezig met beheer, maar voer je ook financiële analyses uit en doe je voorstellen om financiële processen, procedures en werkinstructies te verbeteren.


Karin, een collega uit het team, vertelt uit enthousiasme: “We hebben een divers en goed samenwerkend team, waar de sfeer informeel is. We doen het echt samen en hebben plezier met elkaar. Er is veel aandacht en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Het leukste aan dit werk vind ik de afwisseling in werkzaamheden en de vrijheid om je eigen tijd in te delen.”


Kortom; als ‘financial’ is dit jouw perfecte stap in je loopbaan. Naast dat je veel gaat leren over het vak, zul je ook alles leren over onze politieke organisatie en dynamiek binnen de provincie.

Functievereisten

Een positieve instelling, leergierige houding en aanstekelijke enthousiasme kenmerken jou als persoon. Je duikt graag in onze cijfers en denkt mee in het optimaliseren van onze processen.


Wat neem je verder mee?

 • Je hebt een diploma op zak op minimaal mbo-niveau, bij voorkeur in economische/ financiële richting.
 • Je hebt 1-3 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.
 • Jouw boekhoudkennis is goed te noemen.
 • Ervaring met SAP is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.
 • Een flexibele houding, waardoor je moeiteloos kunt meebewegen in veranderende omstandigheden.
 • Bovenal ben je een analytische en leergierige collega die staat te popelen om steeds te blijven leren. Hierdoor kun jij je ontwikkelen tot een sterke financieel beheerder in ons enthousiaste team waar veel doorgroei plaatsvindt.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

 • een salaris van minimaal €2.448,23 en maximaal €3.439,83 (schaal 7) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet; 
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je maakt deel uit van team Financiële Rapportage en Administratie: een vooruitstrevend en goed samenwerkend team met circa 25 collega’s. Samen zorgen we voor een volledige en correcte administratie. Binnen ons team vindt veel doorgroei plaats. Verder kun je rekenen op fijne sparringpartners binnen jouw team en de afdeling.


Het team is ingedeeld in 3 clusters: Financieel Beheer, Planning & Control en Functioneel Beheer. Planning & Control bestaat uit 10 collega’s die de verschillende afdelingen van de provincie bedienen. Je zal veel samen gaan werken met Anne Mieke Slurink en Susanne Bisselink.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899