Inventarisatie-opdracht Ottervoorzieningen

Wil jij jezelf razendsnel ontwikkelen en álles leren over de politiek? Bij provincie Overijssel ga jij een inhoudelijke, leerzame, maar vooral superleuke stageperiode tegemoet! Werken voor de overheid is namelijk níet saai! Je leert het openbaar bestuur goed kennen en gaat een maatschappelijke bijdrage leveren door te werken vanuit jouw talenten. Dát is werken bij provincie Overijssel. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Stage lopen bij provincie Overijssel betekent

Persoonlijke begeleiding

Jouw stagebegeleider coacht je intensief en helpt je om het beste uit je stageperiode te halen. Zo kun jij de kennis en ervaring opdoen, die jou een kickstart in je aankomende carrière geven.


Samenwerken aan een mooi Overijssel 

Wij maken onze provincie elke dag een beetje mooier en beter. Vanaf jouw eerste stagedag lever jij al een bijdrage aan een van onze (maatschappelijke) opgaven. Gaaf toch? 


Focus op jouw ontwikkeling

Je werkt mee in een veelzijdig complexe organisatie. Hierdoor kun je altijd een inhoudelijke interessante (afstudeer)stage lopen.


Stagevergoeding

Bij provincie Overijssel ontvang je naast een prima stagevergoeding ook een reiskostenvergoeding! 


Kader onderzoek

De provincie Overijssel is, samen met Friesland, dé otterprovincie van Nederland. De otter is ook één van de aandachtsoorten van Overijssel: dat zijn planten en dieren waar we extra maatregelen voor treffen.


Voor de otter geldt dat de populatie groeit, maar dat er helaas ook ieder jaar veel dieren sneuvelen door aanrijdingen met verkeer. Dat gebeurt vooral op plaatsen waar watergangen en wegen elkaar kruisen.


Op sommige plekken zijn daarom faunavoorzieningen aangelegd om otters veilig wegen te laten passeren. Maar soms zijn deze faunavoorzieningen niet correct aangelegd, waardoor er alsnog otters aangereden worden. Op andere plekken ontbreken de faunavoorzieningen nog.


De provincie Overijssel wil komend najaar een otterbeleidsplan opstellen. In dit plan wordt ook beschreven hoe de toestand van de huidige faunavoorzieningen voor otter is en de signalering van het ontbreken van faunavoorzieningen op plekken waar veel otters worden doodgereden. Hiervoor moeten de huidige faunavoorzieningen voor otter in het veld bekeken worden en moet worden aangegeven waar faunavoorzieningen voor otter aangelegd moeten worden.


Wat ga je doen?

De concrete onderzoeksopdracht houdt in:

 • veldinspectie van reeds bestaande faunavoorzieningen voor otters langs watergangen in de gehele provincie Overijssel;
 • aan de hand van ons aanrijdingensysteem in beeld brengen waar faunapassages voor otters nu ontbreken, maar wenselijk zijn;
 • in het veld bekijken waar deze faunapassages dan gerealiseerd zouden moeten worden;
 • an het veldonderzoek een gedegen rapportage maken. 

Functievereisten

 • Je bent een 3e of 4e jaar student.
 • Je volgt de opleiding biologie, toegepaste ecologie of bos-en natuuronderzoek.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een eigen auto.
 • Gelet op verkeersveiligheidsaspecten geven wij de voorkeur aan een duo-stage, zodat bij de veldinspectie altijd een tweede persoon het verkeer in de gaten kan houden.
 • Je bent beschikbaar per september 2023 of zoveel mogelijk eerder als mogelijk.

Aanbod

Wil jij in je stageperiode (samen)werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet: 

 • je ontvangt een stagevergoeding van €300,- bruto per maand (op basis van een 36-urige werkweek);  
 • jouw reiskosten naar ons provinciehuis in Zwolle of andere locaties worden volledig vergoed;  
 • je persoonlijke stagebegeleider introduceert en begeleidt jou intensief; 
 • indien nodig ontvang je een laptop en telefoon van de provincie gedurende de stageperiode;
 • deelname aan het jongerennetwerk MOJO van provincie Overijssel. Hier worden tal van leuke activiteiten georganiseerd en inhoudelijke samenwerking gestimuleerd; 
 • Én we bieden een plek voor 2 studenten!

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Jouw plek in de organisatie

Wist jij al dat alle provincies dezelfde kerntaken hebben? We werken allemaal in opdracht van de politiek. De uitkomst van de verkiezingen bepaalt voornamelijk wat we doen. Als stagiair werk je samen met onze collega’s aan deze boeiende maatschappelijke vraagstukken, die we samen met onze partners willen oplossen. Dit doen we in opdracht van Gedeputeerde Staten. 


Je gaat aan de slag bij de afdeling Natuur en Milieu, één van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op de thema’s natuur, milieu en duurzaamheid. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities.


De afdeling bestaat uit vijf teams: Leiding, Strategie & Bestuursondersteuning, Beleidsontwikkeling & Realisatie, Project & Uitvoering en Contractering.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899