Jurist Vergunningen

Ben jij er klaar voor om echt impact te maken op jouw leefomgeving? En spreekt het werken in een breed speelveld jou aan? Ga dan bij provincie Overijssel aan de slag als jurist vergunningen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
18-5-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Samen met een team van juristen, specialisten en vergunningverleners geef je advies over vergunningverlening op het gebied van onder andere water-, ontgrondingen-, vuurwerk, luchtvaart- en natuurwetgeving binnen provincie Overijssel. Zoals je ziet is het een breed palet aan wetgevingsgebieden. Laat dit nu net zijn wat het werk zo divers en uitdagend maakt. Als jurist vergunningen zijn jouw kerntaken op te delen in twee onderdelen, adviseren en procederen.


Hoe ziet een werkdag van een jurist vergunningen er uit?

“Je komt binnen op kantoor en gaat aan het werk op één van de flexibele werkplekken op het provinciehuis. Bij de koffieautomaat spreek je een collega die jou gisteren een juridische vraag stelde over de bescherming van vleermuizen. Hier ga je gelijk mee aan de slag zodat de collega ook weer verder kan.


Om 10 uur heb je een overleg met een collega van de beleidsafdeling over de juridische uitleg van het provinciale ontgrondingenbeleid. Binnen een uur hebben jullie duidelijkheid. Vervolgens spar je even met een aantal collega juristen over een actuele uitspraak van de rechtbank en wat dit voor jullie werk betekent. Tijd voor een break. Meestal eet je lopend een broodje in het park achter het provinciehuis maar vandaag is het regenachtig dus lunchen jij en je collega’s in het restaurant.  


Na de lunch begin je met het juridisch beoordelen van een complexe natuurvergunning voor het gedeeltelijk verleggen van de loop van een rivier. De collega die deze vergunning heeft opgesteld is op kantoor, dus je opmerkingen bespreek je die middag gelijk nog. Na een kop thee te hebben gepakt, ga je weer verder en kijk je wat er per mail is binnengekomen. Er staat een bericht tussen van de rechtbank. Er is een beroep ingesteld tegen een besluit van ons. Vluchtig lees je het beroepschrift door. Voordat je  het door hebt, is het al weer het einde van je werkdag. Je klapt je laptop dicht en gaat tevreden naar huis.


In de avond ga je sporten, even je hoofd leeg maken. Morgen werk je thuis. Je wil geconcentreerd een reactie schrijven op een beroepschrift dat bij de rechtbank is ingediend door een omwonende. Het is een beroepschrift tegen een waterwetvergunning voor het winnen van water door een drinkwaterbedrijf.”

Functievereisten

Jij hebt lef en overtuigingskracht. Met jouw gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en gevoel voor wat er speelt in de omgeving ga je op zoek naar een juridisch houdbare oplossing. Je bent in staat om flexibel mee te buigen als de situatie daarom vraagt. Je bent klantgericht en teamspeler. Je kijkt vanuit verschillende perspectieven naar situaties en bent in staat om snel een tot een zakelijk oordeel te komen. 


 Daarnaast heb je:

  • een afgeronde academische opleiding (bij voorkeur in de richting staats- en bestuursrecht);
  • enige werkervaring als juridisch adviseur of een vergelijkbare juridische functie op het gebied van bestuurs-, bestuursproces- en omgevingsrecht.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

  • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 28-36 uur per week, voor de duur van 2 jaar (met een mogelijke optie tot verlenging);
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je komt te werken in het team Vergunningverlening. Dit dynamische team bestaat uit ongeveer 40 collega’s. In ons team is er volop mogelijkheid om met collega’s te sparren over vraagstukken. Want samen bereiken we meer! Neem een kijkje binnen team Vergunningverlening in deze video!


Het team is onderdeel van de afdeling Publieke Dienstverlening, één van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. De afdeling houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899