Adviseur Communicatie en Participatie (Statengriffie)

Heb jij als communicatie professional grote interesse in maatschappelijke en politieke processen? En vind jij het interessant om te werken in het hart van de provinciale democratie? Dan is de functie van adviseur Communicatie en Participatie binnen de Statengriffie de perfecte baan voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Samen met de communicatiemedewerker van de Statengriffie houd je je bezig met alle communicatie aan en over Provinciale Staten. Daarnaast pionier je op het gebied van participatie, om meer verbinding en interactie te realiseren tussen de provincie en de inwoners van Overijssel.


In deze functie ga je onder andere:

 • adviseren over communicatie van en namens Provinciale Staten, in de breedste zin van het woord;
 • proactief communiceren over Provinciale Staten;
 • communicatieplannen opstellen inclusief de (door)ontwikkeling van het communicatiebeleid;
 • persvoorlichting verzorgen namens Provinciale Staten;
 • het agenderingsrecht van de inwoners in Overijssel onder de aandacht brengen, om burgerparticipatie te vergroten;
 • samen met de communicatiemedewerker verder bouwen aan de Gast van de Staten;
 • ondersteunen bij het realiseren van ‘vergaderen op locatie’ en de bijbehorende (externe) communicatie inzetten.


Ben je benieuwd hoe een werkdag er voor jou uit kan zien?

Je werkdag start met de dagstart van team Communicatie van Provincie Overijssel. Samen met je collega’s bespreek je wat er speelt in Overijssel. Je vertelt dat er een extra commissievergadering gepland staat en dat je de inhoud hiervoor later die dag aanlevert. Na het overleg is het tijd voor actie. Je buigt je eerst over de content voor de special in de huis- aan huisbladen voor de Begroting. Deze stem je later deze week af met de andere adviseurs van de Griffie. Je werkt vervolgens de stukken uit voor de commissievergadering en bedenkt ook alvast welke persberichten je naar aanleiding van de vergadering kunt opstellen. Je sluit je dag af met een overleg over de speeddates tussen Statenleden en inwoners over een provinciale weg. Jouw werkdag was divers, verrassend én je hebt met veel verschillende collega’s samen kunnen sparren.

Functievereisten

Kies je voor deze functie, dan ga je een stevige uitdaging tegemoet. Natuurlijk ga je dit niet alleen aan, maar samen met jouw collega’s. Daarom is het belangrijk dat je een echte teamplayer bent, je snel kunt schakelen en je hoofd koel weet te houden. Creatief en oplossingsgericht denken zit in jouw bloed. Waar nodig, duik jij zelf de inhoud in, om zo ook met ervaren beleidsmedewerkers en statenleden te kunnen sparren. Omdat je je goed inleest en je zelfverzekerd bent, weet je daadwerkelijk impact te maken.


Wat verwachten we nog meer van je?

 • Jij hebt een hbo-diploma (communicatie of vergelijkbaar) op zak.
 • Je hebt inmiddels al meer dan 3 jaar werkervaring opgedaan als communicatie adviseur binnen een overheidsorganisatie.
 • Jij hebt grote interesse om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. 

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

 • een salaris van minimaal €3.935,54 en maximaal €5.564,56 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet; 
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
 • een dienstverband voor 28 uur per week voor de duur van 1 jaar;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je gaat aan de slag bij de Statengriffie, de ambtelijke ondersteuning van Provinciale Staten.


Het team bestaat momenteel uit een griffier, drie statenadviseurs, drie commissiegriffiers, een communicatiemedewerker en twee managementassistenten. Je gaat tijdens de sollicitatiegesprekken ook kennismaken met twee collega’s van de afdeling: Anne Marije de Lange-van Wieren, communicatiemedewerker bij de Statengriffie en met Renée Wiggers, Griffier van Provinciale Staten.


De belangrijkste taak van de griffie is het adviseren en ondersteunen van Provinciale Staten en haar Statencommissies. De griffie werkt voor en met Provinciale Staten aan haar zichtbaarheid én verbinding met de Overijsselse samenleving in nauwe samenwerking met Gedeputeerde Staten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899