Senior medewerker Financieel Beheer

Met jouw passie voor cijfers, je drive om continu processen te verbeteren én ervaring met uitvoerende treasury werkzaamheden, word jij de kartrekker binnen Financieel Beheer bij provincie Overijssel.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
25-4-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Jij bent het aanspreekpunt en sparringpartner voor jouw collega’s van Financieel Beheer. Als financieel expert en vraagbaak adviseer en ondersteun je je collega’s. In deze veelzijdige functie ben je niet alleen bezig met beheer, maar voer je ook financiële analyses uit. Je initieert voorstellen om financiële processen, procedures en werkinstructies steeds te verbeteren.


Wat betekent dit concreet?

 • Je bent als ervaren financieel beheerder de kartrekker binnen Financieel Beheer.
 • Samen met de collega’s uit jouw team ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van provincie Overijssel.
 • Je coördineert de werkzaamheden en zorgt er voor dat de financiële administratie tot in de puntjes en komma’s kloppend én actueel is.
 • Je zoekt afstemming met de accountant en andere interne stakeholders.
 • Je draagt zorg voor de operationele treasury werkzaamheden.
 • Je zorgt ook voor het vastleggen van verplichtingen voor verstrekte subsidies en opdrachten en het bewaken van vorderingen.
 • Je draagt bij aan het continu verbeteren van onze processen, bijvoorbeeld door middel van Lean.
 • Kortom; als financieel deskundige ga jij een grote bijdrage leveren aan het optimaliseren van Financieel Beheer.


Karin, een collega uit het team, vertelt uit enthousiasme: “We hebben een divers en goed samenwerkend team, waar de sfeer informeel is. We doen het echt samen en hebben plezier met elkaar. Er is veel aandacht en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Het leukste aan dit werk vind ik de afwisseling in werkzaamheden en de vrijheid om je eigen tijd in te delen.”

Functievereisten

Met jouw helicopterview en positief kritische houding, weet jij continu stappen te maken in onze werkprocessen. Je levert een positieve bijdrage aan onze teamsfeer met jouw gezonde dosis humor en collegiale instelling. Je hebt een flexibele houding, waardoor je moeiteloos kunt meebewegen in veranderende omstandigheden.


Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding in economische/ financiële richting;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Goede boekhoudkennis en goed analytisch vermogen;
 • Ervaring met SAP is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling: 

 • een salaris van minimaal €2.754,89 en maximaal €3.877,87 (schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet; 
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen; 
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen; 
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.   

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je maakt deel uit van team Financiële Rapportage en Administratie: een vooruitstrevend en goed samenwerkend team met circa 25 collega’s. Samen zorgen we voor een volledige en correcte administratie. Binnen ons team vindt veel doorgroei plaats. Verder kun je rekenen op fijne sparringpartners binnen jouw team en de afdeling.


Het team is ingedeeld in 3 clusters: Financieel Beheer, Planning & Control en Functioneel Beheer. Financieel Beheer bestaat uit 10 collega’s die de verschillende afdelingen van de provincie bedienen. Je zal veel samen gaan werken met Anne Mieke Slurink en Susanne Bisselink.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899