Teamleider Wegen en Kanalen

Heb je affiniteit met up to date houden van wegen en vaarwegen, wil je meewerken aan de bereikbaarheid van Overijssel en ligt je hart bij het leiden van een team, dan is de rol van teamleider bij onze afdeling Wegen en Kanalen iets voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
12-5-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als teamleider Wegen en Kanalen geef je leiding aan een team van onder meer beleidsontwikkelaars, experts en juridische medewerkers. Je stuurt op de resultaten van het team en bewaakt dat er conform de processen wordt gewerkt. Je ondersteunt de medewerkers in hun zelfstandigheid en professionaliteit en stimuleert hen in hun persoonlijke ontwikkeling. Jij bent een verbindende en inspirerende leidinggevende die de medewerkers ondersteunt, coacht en prikkelt.


Vanuit jouw rol als teamleider weet je organisatie- en afdelingsdoelstellingen te verbinden met het werkveld van je team. Je signaleert ontwikkelingen en kunt de impact daarvan op waarde schatten. Je levert een bijdrage aan de beleidsontwikkelingen en de ontwikkeling van het assetmanagement. Daarbij zorg je voor verbinding tussen de disciplines binnen de afdeling, maar ook naar andere afdelingen binnen de organisatie en naar externe stakeholders. Ook onderhoud je op strategisch niveau contacten met relevante stakeholders in regionale en landelijke overleggen.

Functievereisten

Voor deze uitdagende functie vragen wij een resultaatgerichte en communicatieve persoonlijkheid. Je weet teamgevoel te creëren, bent proactief, bevlogen en ambitieus. Je hebt oog voor talenten van medewerkers en weet die te benutten. Je staat voor openheid, spreekt medewerkers aan op hun gedrag en prikkelt hen in kwaliteitsverbetering en optimalisatie van werkprocessen.


Daarnaast heb je een brede kijk op doelstellingen en transities en affiniteit met mobiliteit en de infrastructuur. En je kunt uitstekend strategie vertalen in concreet perspectief en vice versa. Je anderen hierin mee te nemen en te zorgen voor verbinding.


Verder vragen we:

 • minimaal een afgeronde hbo/wo-opleiding met werkervaring in een relevante omgeving;
 • affiniteit met assetmanagement, (vaar)wegbeheer en de diverse ontwikkelingen in het werkveld van mobiliteit en infrastructuur. Je hoeft zelf niet de inhoudelijk expert te zijn, maar het is wel prettig als je op inhoud mee kunt komen;
 • ervaring als teamleider (bij voorkeur minimaal 5 jaar);
 • oordeelsvorming, oog voor kosten/baten en conceptueel denken in het kader van ons assetmanagement;
 • inzicht in het functioneren van een openbaar bestuur, en daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen. We vragen niet persé iemand uit het publieke domein, het kan ook zijn dat je juist de andere kant van de tafel kent.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €4.838,84 en maximaal €6.854,94 (schaal 13) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Als teamleider Wegen en Kanalen sta je aan het roer in het team Ontwikkeling en Expertise waar je samen met ruim 35 collega's werkt aan het uitvoeren en verbeteren van de onderhoudsstrategie voor alle provinciale infrastructurele assets. In het team zitten verschillende assetmanagers zoals Harry, gegevenscoördinator assetmanagement zoals Saskia, beleidsmedewerkers waaronder Robert, juristen en vergunningverleners zoals Chantal. Kortom: een divers team met veel kennis en expertise.


Het team Ontwikkeling en Expertise maakt onderdeel uit van de afdeling Wegen en Kanalen, één van de acht afdelingen binnen provincie Overijssel. De eenheid draagt bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Er wordt gezorgd voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899