Jurist Natuur en Milieu

Provincie Overijssel is uniek met haar prachtige landschappen en afwisselende natuur. Hoe gaaf zou het zijn om vanuit jouw expertise als jurist een bijdrage te leveren aan het groen in jouw omgeving. Als jurist Natuur en Milieu werk je aan een groene leefomgeving en bieden we je de kans om je verder te verdiepen in het domein natuur en milieu.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-5-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als (junior) jurist Natuur en Milieu ben je samen met 4 andere juridische collega’s verantwoordelijk voor alle eerstelijns juridische advisering over onderwerpen binnen de afdeling Natuur & Milieu. Dit houdt in dat jij je specifiek bezighoudt met de beleidsvelden natuurbescherming milieu- en natuurbeheer en de inrichting van het landelijk gebied. Hierbij kun je denken aan Natura 2000, stikstof, soortenbescherming, faunabeleid, landinrichting, MER-procedures, subsidies natuurbeheer, interbestuurlijk toezicht en het beleid voor vergunningverlening, handhaving en toezicht. Je stelt samen met collega’s beleid en plannen op en toetst deze op juridische haalbaarheid. Ook adviseer je bij bezwaar- en beroepsprocedures. Afhankelijk van de zaak kun je deze procedures zelfstandig voeren, al dan niet bijgestaan door een collega-jurist.


Je gaat aan de slag met projecten binnen één of meerdere aandachtsgebieden. We snappen dat het tijd kost om het domein natuur en milieu goed te leren kennen. Als team staan we voor je klaar om je op weg te helpen en bij te staan met kennis. Je werkt zelfstandig maar we bieden je ook echt de mogelijkheid om te leren. Een ideale leeromgeving waarin jij als jurist met een passie voor natuur en milieu echt tot je recht komt!


Er speelt op dit moment veel op natuur- en milieugebied en het belang ervan is groot. De ene dag houd je je samen met juristen van andere provincies op nationaal niveau bezig met de wetgeving. De andere dag heb je te maken met een boeiend proces op lokaal niveau omdat iemand in de provincie bijvoorbeeld geraakt wordt door de natuurwetgeving. Een diverse functie waarin je veel samenwerkt met collega’s van bijvoorbeeld vergunningverlening, handhaving en juridische zaken, maar ook met collega’s van andere provincies.

Functievereisten

Jij kent het juridische vakgebied en zoekt de verdieping binnen het domein natuur en milieu. Je bent enthousiast en leergierig. Je werkt graag zelfstandig en zoekt de verbinding waar die nodig is. Je hebt hart voor natuur en milieu en wilt je in je werk hier graag voor inzetten. Ook heb je:

  • een afgeronde universitaire rechtenopleiding;
  • bij voorkeur werkervaring met één of meer relevante rechtsgebieden binnen het natuur en milieu domein;
  • bevlogenheid op het thema natuur en milieu.


Voldoe je nog niet helemaal aan deze vereisten maar is deze functie wel op jouw lijf geschreven? Reageer dan vooral ook. Wij staan er voor open om met jou te kijken welke stappen er genomen moeten worden om daar te komen waar jij wilt zijn!

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

  • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 24-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar met de intentie voor een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je gaat werken in het team natuurbeleid. De juristen binnen het team werken voor de hele afdeling Natuur en Milieu. Je werkt samen met projectleiders en specialisten op het gebied van ecologie, milieu en landschap en met juristen van andere afdelingen. We zijn een vrij nieuw en enthousiast team en we gaan er echt voor met elkaar.


Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Natuur en Milieu, één van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op de thema’s natuur, milieu en duurzaamheid. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities.


We werken aan een breed scala aan opgaven gericht op natuur en milieu. Voorbeelden hiervan zijn de realisatie van de Natuurvisie ‘Natuur voor elkaar’, gebiedsgerichte aanpak van de stikstofproblematiek, de tweede generatie beheerplannen Natura 2000, het Provinciaal Programma Landelijk Gebied en het Schone Luchtakkoord. Ook richt de afdeling zich op de implementatie van nieuw beleid op het gebied van natuur en milieu.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899