Groene vergunningverlener houtopstanden

Wil jij voor jouw werk veel buiten zijn in Overijssel en verantwoordelijk worden voor de groene vergunningverlening van houtopstanden? Vind je het bovendien leuk en interessant om met bestuurders, bosbouwbedrijven, particulieren en andere organisaties in contact te komen over de houtopstanden binnen de provincie? Bekijk deze vacature van Provincie Overijssel voor meer informatie. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bomen zijn emotie, of ze nu gekapt of geplant moeten worden. Als vergunningverlener houtopstanden (voorheen Boswet) verleen je vergunningen, maatwerkvoorschriften en kapmeldingen in het kader van de Wet natuurbescherming. Je bent hiervoor veel onderweg in de hele provincie maar vooral in Twente waar veel landgoederen en natuurgebieden zijn.


Je gesprekspartners zijn gemeenten, landgoedeigenaren, boeren, particulieren en bestuurders. Je moet dus communicatief zijn en kunnen aansluiten bij de belevingswereld van alle inwoners van Overijssel. Ook mensen die bezwaar maken en journalisten die vragen stellen over voorgenomen vellingen. De diverse vraagstukken maken dat geen dag hetzelfde is. Je hebt in deze functie veel afwisseling en vrijheid.


Je komt terecht in het team Vergunningverlening waar je samen met anderen bijdraagt aan provinciale opgaven. Hieronder vallen o.a. natuurontwikkeling, bossenstrategie, opgaven in het landelijk gebied en droogteproblematiek. Je trekt nauw op met de collega’s van handhaving, maar ook van beleidsontwikkeling. Wij verwachten van jou dat je met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en gevoel voor wat er speelt in de omgeving op zoek gaat naar een houdbare oplossing. Binnen je werk is er ook ruimte om initiatief te nemen om het team te vernieuwen. En wil je meer weten over de functie als vergunningverlener en Provincie Overijssel kijk dan dit filmpje.

Functievereisten

We zoeken iemand met ervaring in vergunningverlening die verstand heeft van houtopstanden, bosbouw en natuur. Denk hierbij aan het geven van juridische adviezen en het verdedigen van beschikkingen bij de rechtbank en de Raad van State. Je hebt ook goed ontwikkelde sociale vaardigheden, overtuigingskracht en je kunt een netwerk binnen Overijssel opbouwen en onderhouden. Verder:

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau met een relevante studierichting zoals bijvoorbeeld bosbouw of milieukunde.
  • Je hebt kennis en ervaring met houtopstanden, bosbouw en natuur.
  • Je kunt zelfstandig werken, je beschikt over eigen vervoer en uiteraard een rijbewijs.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

  • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
  • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
  • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
  • een dienstverband voor 24-32 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt jouw contract omgezet naar onbepaalde tijd;
  • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je gaat aan de slag bij de afdeling Publieke Dienstverlening, één van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. De afdeling houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De afdeling is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening.


De afdeling bestaat uit zeven teams: Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening, DIGI (Data, Informatie, GIS & Innovatie) en Onderzoek & Advisering. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899