Adviseur/Projectleider Nieuwe Energie

Pionieren in de wereld van de energie van morgen? Wil jij als adviseur bijdragen aan de energietransitie binnen Overijssel? En wil jij dit samen met jouw collega's maar ook in de regio projectmatig organiseren, begeleiden en realiseren? Bekijk deze vacature van Provincie Overijssel voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
17-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Overijssel schakelt over op schone energie. Op onderdelen liggen we op schema, zoals met zonne-energie. Op onderdelen gaat het schoorvoetend, zoals met windenergie. Om de doelstelling voor 2030 te halen moet het tempo van de transitie flink omhoog. De provincie Overijssel heeft de verantwoordelijkheid voor belangrijke onderdelen van de energietransitie, bijvoorbeeld de regie op de energie-infrastructuur en de stimulering van de verduurzaming van de industrie. Daarnaast, net zo belangrijk, ondersteunt de provincie de Overijsselse gemeenten en andere partners in de uitvoering van hun energietaken. Dit doen we in onze energiewerkplaatsen in Twente en West Overijssel.


Jij helpt om de eigen energiedoelen van de provincie te realiseren, als lid van een projectteam of als leider van een (deel)project. Welke projecten dat precies worden hangt af van het nieuwe provinciale coalitieakkoord, van een mogelijke nieuwe taakverdeling in het energieteam en natuurlijk van je eigen voorkeuren en competenties. Je bent ook een drijvende kracht in de regionale energiewerkplaatsen. Je organiseert en begeleidt werksessies om problemen op te lossen waar partners tegenaan lopen, en om kansen te pakken om de energietransitie te versnellen. Wij zoeken iemand die in staat is om de provincie en haar partners van woorden naar daden te brengen.

Functievereisten

 • Tenminste een afgeronde opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur richting ruimtelijke ordening, bestuurs- of bedrijfskunde en/of duurzaamheid.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en bij voorkeur binnen de energietransitie.
 • Je kunt makkelijk beleidsplannen en notities schrijven.
 • Je krijgt dingen voor elkaar binnen en buiten kantoor.
 • Je werkt graag samen, weet anderen in beweging te brengen.
 • Je hebt ervaring met de aanpak van complexe vraagstukken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Aanbod

Samen werken aan een mooi Overijssel? In een inspirerende werkomgeving haal jij het beste uit jezelf. Uiteraard belonen we je voor je inzet. In geld, kansen en persoonlijke ontwikkeling:

 • een salaris van minimaal €3.935,54 en maximaal €5.564,56 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een tijdelijk dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vast contract;
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen.

Bedrijfsprofiel Provincie Overijssel

Je gaat aan de slag bij het programma Nieuwe Energie Overijssel, waarin het opwekken, transporteren, besparen en slim gebruiken van groen gas, duurzame elektra en warmte centraal staan. Ons doel is dat Overijssel haar aandeel levert in de 55% CO2-besparing in 2030 van het nationale klimaatakkoord. Het programmateam bestaat uit 20 collega’s. Organisatorisch ben je ondergebracht bij de afdeling Economie en Cultuur. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Provincie Overijssel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Luttenbergstraat 2
8012 EE ZWOLLE
038 - 4998 899