Programmamanager Onderwijs

Wil jij de koers ontwikkelen waardoor kinderen hun talenten verder ontwikkelen en actief participeren in het onderwijs? Een waardevolle nieuwe functie binnen gemeente Losser waar je ook aanverwante strategische thema’s op het gebied van gezondheid en preventie meeneemt in jouw aanpak!
Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-2-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
28-2-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie informatie

Jouw eerste taak? Een programmaplan ontwikkelen samen met het onderwijs om de ambitie ‘Onderwijs leidt op voor het leven’ verder te brengen en het initiëren van een programmatische aanpak om dit aan te jagen. Jouw primaire focus ligt op de ambities op het terrein van onderwijs, maar aanverwante strategische thema’s op het gebied van gezondheid en preventie, neem je mee in jouw aanpak.

Wij zoeken een strategische denker en doener, die kansen ziet voor de toekomst, deze kan verbinden met de ”Losserse” visie en aanpak (op het gebied van onderwijs, zorg, participatie, economie en duurzaamheid) en daarmee een koers ontwikkelt waardoor kinderen kansrijk opgroeien en actief participeren. Je werkt opgavegericht en bent de verbinder met strategische doelen op het gebied van met name onderwijs, preventie, gezondheid, zorg en participatie.

Als Programmamanager Onderwijs….

 • Verbind je huidige en toekomstige projecten aan een strategische visie.
 • Bevorder je dat het onderwijs bijdraagt aan kansengelijkheid voor kinderen en jongeren;
 • Ontwikkel je de strategische aanpak om een gezonde leefstijl en preventie te bevorderen. Met jouw strategische aanpak sluit je naadloos aan op het uitgangspunt ‘normaliseren’.
 • Bevorder de uitgangspositie van jongeren om de arbeidsmarkt te betreden;
 • Zoek je de verbinding zowel in- als extern aan de hand van een programmatische aanpak. Je gaat (regionale) ontwikkelingen versterken als voorbeeld het zoals; Adoptidee (leerlingen koppelen aan ondernemers) of Twents Fonds voor Vakmanschap.
 • Ben je actief betrokken bij huidige lokale initiatieven en beleidsontwikkeling, zoals de lokale samenwerkingsagenda.
   

Functievereisten

Je bent een strategische denker en doener die kansen ziet voor de toekomst. Je weet hoe een gemeentelijke organisatie werkt en kunt omgaan met de belangen van meerdere betrokken partijen. Je hebt een uitstekende politieke antenne en brengt stevigheid in je advisering mee. Je behoudt altijd het overzicht, schakelt makkelijk op alle niveaus en verbindt mensen. Tegelijkertijd ben je ook iemand die waar nodig op een duidelijke manier bijstuurt en die altijd gaat voor het allerbeste en concrete resultaat. Jij bouwt verder op onze “Losserse” visie, neemt hierin de lead en zorgt dat deze goed wordt toegepast in de praktijk. Verder heb je:

 • Hbo- of wo-niveau.
 • Kennis van het onderwijs en de positie van de gemeente in dit speelveld;
 • Bekendheid met de beleidsterreinen zorg, participatie (RMC) en gezondheid.
 • Kennis van huidige trends en actuele ontwikkelingen op het gebied van bovengenoemde beleidsterreinen.
 • Het is een pré als je strategische beleidservaring hebt.
   

Bedrijfsinformatie

Wie zijn wij?
Een gemeente met ruim 22.000 inwoners die geografisch gezien erg groot is en een mooi plattelandsleven heeft om de dorpskernen heen: dat is Losser. En nog wat leuke feiten: de lekkere Johma-salades worden in Losser gemaakt en de easydrains – de wereldberoemde douchegoten – komen oorspronkelijk uit onze gemeente. Onze missie? Dat het ‘onmeunig mooi (samen)leven, recreëren, ondernemen en werken’ is in Losser. Daarbij voeren we als gemeente wettelijke taken uit en realiseren we de doelen met en voor inwoners, ondernemers en organisaties. Kortom, werk dat ertoe doet. En daarbij kunnen we jou als nieuwe collega goed gebruiken!

Jouw team
Ons team Ontwikkeling & Strategie bestaat uit 13 collega’s. We zijn een veelzijdig team, ook qua persoonlijkheid, ervaring, leeftijd en achtergrond zijn we divers. Wij werken zelf organiserend en zijn volop in ontwikkeling. Wij leveren een actieve bijdrage aan het opgavegericht werken in Losser en maken de verbinding, intern met collega’s en extern met onze samenwerkingspartners. Hierbij zijn we trots op onze flexibiliteit en strategische kracht om dit mogelijk te maken voor de inwoners van gemeente Losser. Wat gisteren nog actueel was, is morgen historie en andersom. Dát maakt deze rol zo boeiend en veelzijdig.


Aanbod

We zijn volop in ontwikkeling en bieden veel ruimte in deze nieuwe functie. Houd je van pionieren en heb je de ambitie om het verschil te willen maken op het gebied van onderwijs, gezondheid en preventie? Dan zit je bij ons als Programmamanager zeker op je plek. Verder krijg je:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 11, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.701, – en € 5.372, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Deze functie is nog niet definitief gewaardeerd.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Het betreft momenteel een tijdelijke functie. Een eventueel vervolg hangt af van organisatorische en budgettaire ontwikkelingen.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • Een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om eventuele reiskosten belastingtechnisch uit te ruilen.
 • Een werkweek van minimaal 24 en maximaal 36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • Een werkplekvergoeding om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. We werken samen met Enschede, waardoor je gebruik kunt maken van de interne academie van deze gemeente.
 • Een laptop en smartphone.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Inverid. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

 

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in