Software Engineer

Previder is op zoek naar een Software Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Previder heeft een selfservice portal ontwikkeld. Deze portal vormt een online interface met de dienstverlening die onze klanten bij Previder afnemen. Zo kunnen ze virtuele servers configureren en beheren, een domein registreren, bandbreedteverbruik inzien of back-up inregelen. De diensten zijn direct beschikbaar. Deze diensten worden (semi)automatisch geleverd vanuit onze backend systemen zoals onze Cloud, infrastructuur en administratieve systemen. Meer informatie over de portal is hier te vinden.


Als Software Engineer werk je samen in een team met vier andere software ontwikkelaars waarbij Scrum als werkmethode wordt toegepast. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van onze selfservice portal. Je gaat werken met verschillende programmeertalen, frameworks en technologieën, waaronder: Java, Spring, Angular, Kubernetes, Docker en Cluster API. Heb je naast software ontwikkelen, affiniteit met IT infrastructuren en systemen, dat komt helemaal goed van pas.


In deze rol werk je zelfstandig aan complexe ontwikkeltrajecten en krijgt de vrijheid om eigen ideeën in te brengen in het team en richting het management. Daarnaast signaleer je relevante (technische) marktontwikkelingen en analyseert nieuwe technologie op de bruikbaarheid voor Previder.


Als Software Engineer werk je vanaf onze locatie in Hengelo en maak je deel uit van de afdeling Core Services; een team van software ontwikkelaars en ervaren IT Engineers die aan Previder’s Cloud en Backbone infrastructuur werken. Het gehele Core team bestaat uit twintig collega’s.


Werkzaamheden:

 • Je werkt zelfstandig aan complexe ontwikkeltrajecten, maar bent wel onderdeel van het software team
 • Je bent verantwoordelijk voor het: ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van onze selfservice portal
 • Je ondersteunt bij de livegang van nieuwe/aangepaste functionaliteit
 • Je denkt proactief mee in het continu verbeteren van processen
 • Jij bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied
 • Je begrijpt de business wensen en vertaalt deze naar technische ontwerpen / oplossingen
 • Deelt graag jouw kennis met collega’s om samen beter te worden

Functievereisten

 • Tenminste 3 jaar ervaring als software engineer
 • Kennis van en ervaring met programmeertalen, frameworks en technologieën zoals: Java, Spring, Angular, Kubernetes, Docker en Cluster API. Uiteraard hoef je hier niet allemaal mee bekend te zijn, maar wel bereidt zijn om dit te leren.
 • Bekend met Scrum
 • Affiniteit met IT infrastructuren en systemen
 • Teamspeler en proactief
 • Minimaal MBO niveau 4 werk- en denkniveau; bij voorkeur heb je een opleiding Informatica of Software engineering afgerond.

Aanbod

Werken bij Previder betekent werken bij een hechte, professionele en snel groeiende organisatie met ruim 150 collega’s op onze vestiging in Hengelo en ongeveer 150 collega’s op ons kantoor in Vianen. We werken in een innovatieve, snel veranderende technologische markt. We hechten veel waarde aan de ontwikkeling en begeleiding van onze collega’s. We vinden het belangrijk dat jij tot alle middelen beschikt om je werk goed te kunnen doen. Onze collega’s maken immers het verschil!


Als Software Engineer bij Previder werk je aan uitdagende werkzaamheden met een hoge mate van verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen en te werken met de nieuwste technologieën en tools. Bovendien bieden wij een prettige en informele werksfeer waarin eigen inbreng gewaardeerd wordt.


We bieden dan ook uitstekende voorwaarden en daarnaast:

 • Mogelijkheid tot direct een vast contract
 • 31 vrije dagen
 • Premievrij pensioen

Bedrijfsprofiel Previder

Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuis voor IT-bedrijven en professionals. Previder levert het gehele IT-fundament aan onze klanten. We realiseren moderne werkplekken voor eindgebruikers om efficiënt en veilig samen te werken. We begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze eigen datacenters. Door onze persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen zijn we een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector. Samen zijn we in staat steeds weer innovatieve oplossingen te realiseren voor onze klanten. Sfeer proeven? Neem een kijkje op onze website en check onze vacatures via werkenbij of kom gerust langs voor een kop koffie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Previder. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BE Hengelo (Ov)
+31 (0)88 332 33 33