Netwerk Engineer

Heb je ervaring met routers, switches en firewalls en ben jij toe aan de volgende stap in je carrière? Maak van je ideeën werkelijkheid; ontwerp, bouw én beheer de netwerkinfrastructuur van de klanten van Previder! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Netwerk Engineer bij Previder werk je aan klantomgevingen en richt je je op vraagstukken van onze klanten rondom Netwerken & Firewalls. Je houdt je bezig met proactief beheer, vernieuwt omgevingen en adviseert systeembeheerders, IT-coördinatoren en IT-managers bij onze klanten. Denk hierbij aan het uitbrengen van advies voor een nieuw in te richten firewall-cluster met één (of meerdere) VDOM’s verspreid over meerdere locaties, het realiseren van (externe) koppelingen in samenwerking met onze Core Engineers of het dieper analyseren van een issue in de netwerkapparatuur van onze klanten.


Daarnaast werk je aan complexe issues en werk je aan incidenten, informatie- en wijzigingsverzoeken. Deze los je zelfstandig op of samen met de juiste IT-Specialisten en/of Netwerk Engineers binnen jouw team.


Intern ben je, samen met je infra-collega’s, het eerste aanspreekpunt binnen jouw kennisgebied; Netwerken & Firewalls. Je bent de spin in het web voor complexe IT-infrastructuur vraagstukken op het gebied van routing, switching en firewalls.


Binnen het Managed Services team hebben wij diverse specialismen op het gebied van:

 • Netwerken en Firewalls (Cisco, Fortinet, Ruckus)
 • Werkplekken en Cloud apps (Office 365, Citrix, Ivanti, RDS)
 • Storage, back-up & virtualisatie (VMware ESXi, Veeam, NetApp, Snapcenter)
 • OS en back-end applicaties (MS Windows Server, Linux, (my)SQL, Exchange, Apache, IIS, Azure)

Functievereisten

Als Netwerk Engineer heb je een brede technische basiskennis over de gehele IT-infrastructuur en weet je deze op een adequate manier in te zetten. Daarnaast breng je een gezonde dosis humor met je mee, ben je communicatief vaardig, oplossingsgericht, heb je een proactieve instelling en weet het je overzicht te bewaren. Uiteraard krijg je alle kansen om je verder te ontwikkelen in jouw vakgebied. Op deze manier kun je doorgroeien naar senior Netwerk Engineer, IT Consultant of Project Manager.


 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde MBO 4 opleiding richting ICT.
 • Tenminste 2 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.
 • Brede kennis van netwerkgerelateerde technieken en oplossingen van onder andere Cisco en Fortinet.
 • Cisco CCNA (200-301) gecertificeerd.
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van andere relevante certificeringen.
 • Je bent zelfstandig, communicatief vaardig, stressbestendig en weet raad met complexe vraagstukken.
 • De drive om jezelf te blijven ontwikkelen.


Aanbod

Previder is volop in beweging, groeit snel en heeft ambitie om dé toonaangevende speler te worden in Nederland op het gebied van IT en Managed Services. In deze rol maak jij deel uit van een dynamische werkomgeving!


Werken bij Previder betekent werken bij een hechte, professionele organisatie met meer dan 300 collega’s in een innovatieve, snel veranderende technologische markt. Je werkt in een team dat elkaar versterkt door de individuele specialismen.


Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuisbasis voor IT-bedrijven en IT-professionals. In deze professionele IT-omgeving kun jij je verder ontwikkelen; het persoonlijke ontwikkelingsprogramma faciliteert daarbij.


Daarnaast bieden wij:

 • Eigen budget om hardware uit te kiezen passend bij je functie
 •  Opleidingsbudget, om jezelf verder te blijven ontwikkelen
 •  Hybride werken en een goede thuiswerkregeling, om je thuiswerkplek in te richten
 • Reiskostenvergoeding Reiskostenvergoeding
 •  Persoonlijke ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak, zodat je koploper blijft in je vakgebied.
 •  Een fijne werksfeer, met jaarlijks de Previder BBQ, borrels, teamuitjes, sportactiviteiten etc.
 • Vrije dagen 25 vakantiedagen + 6 Fit for Business dagen (m.u.v. Previder Professional Services)

Bedrijfsprofiel Previder

Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuis voor IT-bedrijven en professionals. Previder levert het gehele IT-fundament aan onze klanten. We realiseren moderne werkplekken voor eindgebruikers om efficiënt en veilig samen te werken. We begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze eigen datacenters. Door onze persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen zijn we een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector. Samen zijn we in staat steeds weer innovatieve oplossingen te realiseren voor onze klanten. Sfeer proeven? Neem een kijkje op onze website en check onze vacatures via werkenbij of kom gerust langs voor een kop koffie.


Je gaat onderdeel uitmaken van het Managed Services team, bestaande uit ruim 40 collega’s. Samen beheren wij meer dan 100 klantomgeving op afstand. De klanten van Previder zijn heel divers, van woningbouwcorporaties en zorginstellingen tot software vendoren en het onderwijs.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Previder. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BE Hengelo (Ov)
+31 (0)88 332 33 33