Presales Consultant

Heb jij ervaring als IT Consultant en wil je je richten op presales oplossingen? Kom dan het team van Previder versterken!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Presales Consultant bij Previder richt je je op het vertalen van complexe vraagstukken van klanten die willen werken met (hybride) cloud diensten, colocatie en connectivity. 


Vanuit de afdeling Sales werk je aan voorstellen voor backend-vraagstukken zoals cloud, colocatie, connectivity en ISP-diensten voor onze klanten. Je gebruikt daarbij o.a. oplossingen van Cisco, Dell, Fortinet, NetApp en diverse connectivity-providers. Ook bedenk je klantoplossingen op het gebied van cloudplatformen zoals IaaS en PaaS. 


Je bent vanaf de presales fase betrokken bij een verkooptraject. Je bedenkt de oplossingsrichting die aansluit bij het businessdoel van onze klant. Vervolgens ondersteun je Sales met het inhoudelijk presenteren van deze oplossingen aan de klant. Je maakt daarnaast een inschatting van de benodigde resources en componenten.  


Je bent de kennisinhoudelijke adviseur. Je werkt nauw samen met tal van technische specialisten binnen Previder en andere presales consultants. 


Je houdt de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten en vergroot je vakkennis. Binnen Previder ben je daarnaast de inhoudelijke sparringpartner voor de binnendienst en de accountmanagers; zo help je mee om het kennisniveau van het team als geheel omhoog te brengen. 

Functievereisten

 • Tenminste 3 jaar consultancy ervaring met oplossingen van cloud, connectivity en colocation. 
 • Conceptuele kennis van (hybride) cloud oplossingen, colocatie en ISP. 
 • Je bent een teamplayer. 
 • Passie voor technologie en in staat om deze klantgericht in te zetten; 
 • De wil en motivatie om jezelf continu te ontwikkelen en dat ook bij je collega’s te stimuleren; 
 • Je hebt visie op technologie en kunt klanten en collega’s daarover adviseren; 
 • HBO werk- en denkniveau.

Aanbod

 • Op basis van de klantbehoeften en huidige situaties de vertaalslag maken naar een IT-oplossing.
 • Opleveren van voorstellen aan verkoopcollega’s. 
 • Communiceren met klanten over en het helpen presenteren van de inhoudelijke oplossing. 
 • Fungeren als hét technische geweten van de afdeling Sales. 
 • Signaleert marktontwikkelingen en levert input voor de ontwikkeling en innovatie van oplossingen. 


Bekijk hier meer informatie over werken bij en andere vacatures van Previder. 


Bedrijfsprofiel Previder

Previder levert het gehele IT-fundament. We realiseren werkplekken om efficiënt en veilig samen te werken, we begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze datacenters. Door onze persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen zijn we een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector. Samen zijn we in staat steeds weer innovatieve oplossingen te realiseren voor onze klanten. Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuis voor IT-bedrijven en professionals. In deze professionele IT-omgeving kun jij je verder ontwikkelen; het persoonlijke ontwikkelingsprogramma Odin Academy faciliteert daarbij.


Lees hier het verhaal van Herwin over zijn functie als Presales Consultant bij Previder.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Previder. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BP HENGELO
088- 332 33 33