Project Engineer

Wil jij uitgedaagd worden in een dynamische, internationale omgeving waar je producten ontwikkelt met en voor merken als Volvo, Renault, Scania, Iveco? Is jouw ideale baan het ontwikkelen van hoogwaardige serieproducten die vervolgens in eigen fabrieken geproduceerd worden? Dan zoekt Power-Packer jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je werkt in projecten voor aansprekende opdrachtgevers in de commercial vehicles markt waar je voor en samen met deze veeleisende klanten producten (door) ontwikkelt. Onze elektro-hydraulische systemen worden toegepast voor het laten bewegen en vergrendelen van Cabines, Trailer daken, etc.


Je creëert designs en zorgt voor de juiste tekeningen van de ontwerpen. Voor detailafstemming ga je zelf ook mee naar de klant en ben je het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers als het gaat om de technische kant van het product.


Je zorgt zelf voor de prototypes van het door jou ontworpen product en begeleidt het protolab met testen in de eigen testomgeving. De juiste uitvoering van de testen bepaal je aan de hand van klant specificaties en risicoanalyses. Daarnaast zorg je voor rapportage en opvolging.


Je beperkt je werkzaamheden niet tot het huidige klantportfolio maar realiseert ook nieuwe concepten en technologieën voor huidige en nieuwe markten.


Werkzaamheden

 • Het ontwerpen van nieuwe producten en het aanpassen van bestaande producten voor de commercial vehicle markt.
 • Het uitvoeren van design reviews en het maken van FMEA’s samen met je collega’s van engineering, kwaliteit en operations.
 • Het uitvoeren van simulaties, eindige elementen, om mechanische sterkte te bepalen.
 • Het opzetten van validatieplannen en het laten uitvoeren en evalueren van testresultaten.
 • Het meewerken in een multidisciplinair projectteam om voor onze klanten een zo goed mogelijke oplossing te ontwikkelen waarbij je zowel technische als commerciële afwegingen maakt.
 • Het bezoeken van klanten en leveranciers om zo te komen tot optimale oplossingen.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde, automotive of mechatronica
 • Je bent teken technisch vaardig maar doet veel meer dan alleen tekenen. Daarnaast kun je modeleren, calculeren en simuleren. Je maakt gebruik van onder andere Solid Works, FMEA tools als APIS en de gebruikelijke Office pakketten
 • Je wordt enthousiast van product development en R&D projecten
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en voelt je thuis in een dynamische, veeleisende omgeving
 • Je bent een teamplayer die graag werkt in multidisciplinaire teams
 • Je neemt initiatief en hebt een goed probleemoplossend vermogen
 • Je bent representatief omdat je direct contact met de klanten en leveranciers hebt en daarom beheers je het Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits in woord en geschrift
 • Je bent bereid te reizen naar klanten en leveranciers

Aanbod

Een zeer interessante werkomgeving waar ontwikkeling en productie samenkomen bij dynamisch, internationaal bedrijf in de regio. Daarnaast een marktconform salaris met 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Power-Packer. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Edisonstraat 2
7575AT OLDENZAAL
0541 - 584 500