(Startend) Consultant Innovatie

Wil jij een grote diversiteit aan innovatieve organisaties adviseren over het financieren van innovatie? Geeft het je veel voldoening om voor deze organisaties kwalitatief goede subsidieaanvragen te schrijven? En vind je het daarnaast leuk om een bijdrage te leveren aan de technologische vooruitgang van Nederland? Dan is deze uitdagende bij PNO Consultants echt iets voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-4-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Jouw uitdaging:

Als (Startend) Consultant Innovatie bij PNO Consultants ben je vanaf dag één betrokken bij de innovatieprojecten van onze klanten. Als consultant ben je verantwoordelijk voor een breed klantenpakket waarbij je de ambities van de klant koppelt aan financieringsmogelijkheden. Jouw gesprekstechnieken komen onder meer van pas tijdens het contact met de CTO, eigenaren of het hoger management van organisaties. Nadat je met hen hebt gesproken en alle informatie hebt verzameld, kun je jouw schriftelijke vaardigheden toepassen bij het helder en gestructureerd schrijven van een kwalitatief goede subsidieaanvraag. Wanneer jouw aanvraag wordt gehonoreerd, draag je bij aan de ontwikkeling van de innovatie van de klant, aan de vooruitgang van Innovatief Nederland en natuurlijk dat van PNO Consultant én jouzelf!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

In samenwerking met jouw collega’s begeleid je klanten bij het koppelen van hun ambities en innovaties aan financieringsmogelijkheden. Daarbij kun je denken aan:

 • Je bent vanaf dag één betrokken bij klantopdrachten en gesprekken die je samen met collega’s voert met de klant.
 • Je bespreekt met jouw klanten de innovatieplannen die zij hebben en zoekt naar kansen voor een succesvol project.
 • Op basis van die gesprekken plan, organiseer en coördineer je het aanvraagproces voor subsidies of financieringen.
 • Je stelt op basis van informatie van je klant een sterk en overtuigend projectplan of businessplan op voor de financieringsaanvraag.
 • Je spart met jouw klanten over hun ambities op innovatiegebied en koppelt die aan subsidies, financieringen of ambities van andere klanten.
 • Je verdiept je in de (technische) markt waarin jouw klanten opereren.

Functievereisten

Waarom past deze baan bij jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo-, of wo-opleiding.
 • Je beschikt over relevante werkervaring in schrijfvaardigheid en/of consultancy.
 • Je hebt een resultaatgerichte houding en affiniteit met techniek, productontwikkeling en/of ICT.
 • Je hebt ervaring met accountmanagement.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling, als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je stelt je commercieel op en ziet het als een uitdaging om potentiële klanten te benaderen.
 • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en vindt kwaliteit belangrijk.

Aanbod

Wat bieden ze jou?

 • Prima arbeidsvoorwaarden: een marktconform salaris, 30 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, een laptop en smartphone in bruikleen, een bureaustoel, een toetsenbord en extra scherm voor de thuiswerkplek, een collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en ruimte voor ontwikkeling.
 • Een uitgebreid Learning & Development programma, waarbij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat.
 • Een duurzame werkomgeving.
 • Een goede sfeer en hulpvaardige collega’s.
 • De mogelijkheid om te werken vanaf verschillende vestigingen in Nederland.
 • Je bent vanaf je eerste dag al volledig betrokken bij klantopdrachten bij diverse bedrijven (van startup tot multinational, mkb-bedrijf, overheidsinstantie of onderzoeksinstelling).
 • Jouw werk, inzichten en ideeën dragen bij aan het versnellen van innovaties bij jouw klanten en zijn dus van betekenis voor de technologische vooruitgang van Nederland.

Bedrijfsprofiel PNO Consultants

Wie is PNO Consultants?

PNO Consulants is dé Europese subsidieadviseur en innovatiepartner. De experts van PNO Consultants helpen bedrijven en non-profitorganisaties om goede ideeën ruimte te geven en innovatie waar te maken. Niet alleen door voor hen nationale of Europese subsidie te regelen, maar ook door het innovatieproject vorm en inhoud te geven.

De PNO Group heeft in totaal zo’n 400 medewerkers, verspreid over 20+ vestigingen in Europa: Nederland, Italië, Spanje, Portugal, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf begon ruim drie decennia geleden als kleine starter en is nu Europees marktleider op het gebied van subsidie- en innovatieadvies, voor iedereen die vol vuur aan iets nieuws begint.

Waar kom je terecht?

Je werkt nauw samen met de collega’s van jouw regioteam. Ook komt het voor dat je samenwerkt met de diverse labels, waardoor je kennis opdoet van de verschillende topsectoren. Je komt te werken op het kantoor in Enschede en daarnaast werken ze op dit moment gedeeltelijk thuis. Uiteraard start je met een intensief onboarding programma, zodat je goed landt binnen de organisatie.

De mensen in je team hebben heel verschillende achtergronden. Sommigen komen uit de industriële hoek, anderen weten alles van bedrijfsvoering, projectmanagement en subsidies. Niet verkeerd als je samen aan een project werkt. Nog een mooi extraatje: binnen de PNO Group werken heel veel junioren, verdeeld over verschillende kantoren, die regelmatig onderling ervaringen uitwisselen en zo een sterke band met elkaar opbouwen. Er zijn zelfs speciale juniorenweekenden – leuk om elkaar beter te leren kennen en erachter te komen wat jouw collega’s beweegt!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van PNO Consultants. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Capitool 15
7521 PL ENSCHEDE
088 - 838 13 81