Document Controller

Word jij blij van het nauwkeurig afleveren van werk en het beheren van grote informatiestromen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Document Controller! Als Document Controller bij Pentair in Winterswijk leid jij alle interne en externe documentatiestromen in goede banen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-5-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als Document Controller ben jij de spin in het web van technische documentatie. Van het verzamelen tot het beheren van documenten, jij hebt alles onder controle. Je staat in nauw contact met onze (internationale) klanten en leveranciers, en werkt rechtstreeks met onze engineers en projectmanagers om de uitwisseling van informatie en de controle daarvan mogelijk te maken. Hoewel je voornamelijk aan je eigen projecten werkt, werk je ook regelmatig samen met jouw collega Document Controller.


Je bent proactief, duikt in de details en haalt alle informatie op die nodig is bij jouw collega’s, klanten en leveranciers. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat de documentatiestroom soepel verloopt, zowel intern als extern. Het samenstellen en aanpassen van uitgaande documentatie, handleidingen en certificaten behoort ook tot jouw taken.


Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van manuals voor onze pompen en pompsets, zodat ze voldoen aan de CE-certificering. Je zorgt ervoor dat de documentatie altijd actueel is en per project wordt samengesteld. Om je werk uit te voeren maak je gebruik van diverse software, waaronder Windows Office, Acrobat, Illustrator (Adobe Cloud), FrameMaker en SAP.


Je taken omvatten onder andere het hergebruiken, upgraden of opnieuw samenstellen van handleidingen. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van procedures en schema’s voor deze handleidingen. Daarnaast verzamel je handleidingen, tekeningen en benodigde productdata van externe bronnen. Het versturen en archiveren van de handleidingen en sets behoort ook tot jouw taken.

Functievereisten

Je hebt te maken met veel verschillende informatiestromen, maar door jouw flexibele en planmatige aanpak weet jij altijd het overzicht te behouden. Een deel van je werk bestaat uit het onderhouden van interne en externe klantcontacten. Daarom is het belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt en een echte teamspeler bent. Werken bij Pentair in Winterswijk betekent werken in een internationale omgeving, dus een goede beheersing van de Engelse taal is belangrijk.


 • Je beschikt over een MBO of HBO opleiding in de techniek
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie

Aanbod

Wij zijn onderdeel van een groot, beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, maar binnen onze vestiging heerst nog altijd de gemoedelijke en informele werksfeer van het oude familiebedrijf. De lijnen zijn kort en de deuren staan hier altijd open. Wij hebben flexibele werktijden en in het kader van hybride werken mogen kantoormedewerkers gedeeltelijk thuis werken. Maar er is meer, namelijk:

 • Samen vieren van successen en mijlpalen
 • Een actieve personeelsvereniging
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities en behoeften
 • Aandacht voor welzijn en gezondheid, zodat je duurzaam inzetbaar bent en blijft
 • Arbeidsvoorwaarden conform Metalektro
 • Jaarlijks 27 verlofdagen en 13 ADV dagen (bij een fulltime dienstverband)
 • Flexibele werktijden
 • Reiskostenvergoeding
 • Laptop en de mogelijkheid tot aanschaf thuiswerkmeubilair

Bedrijfsprofiel Pentair

De zuiverende werking van membraanfiltratie Hoogwaardige filtratietechnologie op basis van geavanceerde membranen. Dat is de kernactiviteit van Pentair uit ondernemend Enschede in Twente. Daarmee worden fabrikanten van apparatuur, ingenieursbureaus en constructie-aannemers wereldwijd geholpen met efficiëntie bescherming van water, vloeistoffen, warmte en apparatuur. Wereldwijd zien industrieën en organisaties zich geconfronteerd met toenemende uitdagingen in de zuivering van drinkwater, proceswater en afvalwater. Daarin staat een structurele vermindering van de impact op het milieu en de leefomgeving voorop. Anaerobe membraanbioreactoren (MBR) vormen de meest recente technologische oplossingen om deze problemen structureel aan te pakken. Scheiden van ongewenste deeltjes Membraanfiltratie zuivert een vloeistof door deze te scheiden van ongewenste vaste deeltjes, zo klein als moleculen. Zowel voor de productie van drinkwater, het reinigen en recyclen van proceswater en afvalwater, als voor een reeks industriële, niet-water-gerelateerde toepassingen in de voedings-, dranken- en farmaceutische sectoren, levert Pentair tal van X-Flow-oplossingen met innovatieve filtratieproducten, filtratiediensten en filtratietechnologieën. Wereldwijd distributienetwerk Via een wereldwijd distributienetwerk voorziet Pentair zowel OEM's, partners als aannemers van de geavanceerde X-Flow membraantechnologie. Ingenieurs ondersteunen klanten in elke projectfase, van conceptontwerp tot het opstarten en de uiteindelijke installatie en het in werking treden van de filtratie. In Enschede dragen het laboratorium, de R&D-faciliteiten en de uitgekiende productiefaciliteiten bij aan deze geavanceerde oplossingen. Op basis van de X-Flow-membranen zijn wereldwijd vele filtratieprojecten gerealiseerd. Zo werkt Pentair met trots aan duurzame oplossingen in een veranderende wereld. Doorbraaktechnologie Op de R&D-afdeling werken tientallen hoogopgeleide specialisten. In nauwe samenwerking met collega's van productbeheer en productimplementatie alsook met procestechnologen, worden verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd. Een recente doorbraak is de Helix-technologie, ook wel ‘ultrafiltratie met een twist’ genoemd. Het is de nieuwste innovatie van Pentair in buisvormige membraantechnologie. Het compacte Helix-membraan lost effectief het belangrijkste productieknelpunt op van ultrafijne ultrafiltratie, namelijk het ontstaan van concentratiepolarisatie en de daaruit voortvloeiende koekopbouw in de membranen. Met deze doorbraaktechnologie behoort dit knelpunt tot het verleden. Universitaire spinoff uit Twente X-Flow is van oorsprong een spinoff van Universiteit Twente, dat vanuit wetenschappelijk perspectief een praktische methode ontwikkelde om holle vezelmembranen van uitzonderlijke kwaliteit en robuustheid te vervaardigen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Pentair. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Marssteden 50
7547 TC ENSCHEDE
053 - 4287 350